Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Δύο πράσινοι υποψήφιοι...γαλάζιος?


Χθες το βράδυ στο κέντρικό δελτίο ειδήσεων του τοπικού καναλιού είχαμε και πάλι αναλυτικό ρεπορτάζ για τους πιθανούς υποψηφίους στον Δήμο της Αμφιλοχίας!Για το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν και πάλι τα ονόματα του νυν Δημάρχου Αμφιλοχίας και του πρώην Δημάρχου Ινάχου με τον δεύτερο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του,αν ο κόσμος το επιθυμεί!Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβαν τα 4 ονόματα,των κ Αρβάλη,Κατσούλα,Ναούμη και της κ Σωτηρίου!Διευκρίνησαν όμως πως ο πρώην Διοικητής του ΚΑΦΚΑ έχει ήδη εκφράσει πως δεν το ενδιαφέρει το ενδεχόμενο,ενώ την ίδια θέση έχει και ο κ Κατσούλας!Έτσι λοιπόν το απόλυτο σκοτάδι παραμένει στους κόλπους της δεξιάς παράταξης!Εμεις από σήμερα και για 2 εβδομάδες ξεκινάμε ψηφοφορία με θέμα τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιώντας τα 4 αυτά ονόματα που ακούγονται στα ρεπορτάζ!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ σας δινει χωρις κανενα ανταλλαγμα το Τορουνιδη για να παει μπροστα ο τοπος και η φιλη του Νεα Δημοκρατια. Αρπαξτε την ευκαιρία!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε μελωδική τετραετία με κλαρίνα και τραγουδιστή το ... Sakis ψηφίστε Τορουνίδη εδώ και τώρα. Μπορεί ως δήμαρχος να περάσει απαρατήρητος, όπως και στον Ίναχο επί 12 χρόνια, όμως θα ευχαριστηθήτε τραγούδι.
Υ.Γ.: δε θέλω τη συμπόνοια κανενός...

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΛΑΖΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ! ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ,ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ,ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΑΙ,ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΠΟΣΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΦΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑ ,ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ,ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και αλλα πολλα..............

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ Ν.Δ.ΨΑΞΤΕ ΤΗΝ. Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

O ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΝΕΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ?ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΜΟΝΟ, ΕΡΓΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ.... ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ? ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.? ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ. ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΧΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΔΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ

Η επένδυση το Κατάρ αφορά σε:
>Σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG
>Σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LPG
>Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από LPG 1100 MW
>Μονάδα παραγωγής βιοελαίων από άλγη.
Αλλά ο σχεδιασμός για τον Αστακό περιέχει κι άλλη πρασινάδα:απ’ τις 23/10/2009 έχει κατατεθεί αίτηση στη ΡΑΕ για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από καύση αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών δηλ.) 200MW!!!

Εκτός των άλλων, σύμφωνα και με τη δήλωση του εκπροσώπου της Astakos Terminal το λιμάνι του Αστακού πουλιέται μαζί με τη Βιομηχανική Περιοχή σε Εταιρεία του Κατάρ ως η πρώτη ιδιωτική βιομηχανική περιοχή μαζί με ιδιωτικό λιμάνι που ανήκουν σε ξένη χώρα!
Στη μελέτη αναφέρεται η μονάδα βιοελαίων που θα δεσμεύει υποτίθεται το διοξείδιο του άνθρακα.Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση σχετικά με το πως γίνεται και αυτό είναι λογικό αφού δεν υπάρχει πουθενά σήμερα ασφαλής και οικονομικά συμφέρουσα μέθοδος δέσμευσης του CO2.Αλλά αν η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αυτή την τεχνογνωσία,γιατί την περιορίζει στον Αστακό και δεν τη διαθέτει σε παγκόσμια κλίμακα?

Πόσες θα είναι οι θέσεις εργασίας;
Η ΜΠΕ αναφέρει σαφώς 140 θέσεις εργασίας.Τα μέσα ενημέρωσης επιμένουν να μιλούν για 1.500 θέσεις, ενώ ακόμα κι ο Νομάρχης που βγήκε εξ αρχής στα μέσα μ’ αυτό το σύνθημα, αναγκάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να παραδεχθεί πως οι θέσεις εργασίας είναι 140, μάλιστα σε πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης.Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην το διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής. Μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης,μάλιστα, επικινδυνότητας αφού μέρος της επένδυσης εμπίπτει στην οδηγία Sevezo II.Η ηλεκτροπαραγωγή από LPG δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Ποιες οι τοπικές επιπτώσεις;
>Οι τοπικοί ρύποι από μια τέτοια μονάδα είναι 20% λιγότεροι από μια αντίστοιχη μονάδα λιθάνθρακα και περίπου 15% περισσότεροι απ’ τη μονάδα λιθάνθρακα που είχε δρομολογηθεί στον Αστακό και ξεσήκωσε τον κόσμο.
>Το LPG παράγει Επικίνδυνους Αέριους Ρύπους με καρκινογόνες και μεταλλαξιογόνες ιδιότητες.
>Η αποβολή υδρατμών και η έκλυση μεγάλων ποσοτήτων θερμότητας θ’ αλλάξει το τοπικό μικροκλίμα ( φαινόμενο θερμονησίδας).
>Τα αποθηκευμένα αέρια (LPG και LNG) θα διαφεύγουν σε ποσοστό 1%, δηλ. 40.000 τόνοι ετησίως. Τα διαφεύγοντα αέρια,θα αναδύουν μια διαρκή χαρακτηριστική οσμή .
>Τα μεγάλα ατυχήματα από έκρηξη, τέτοιων μονάδων,δεν είναι σπάνια. Εδώ ο κίνδυνος αυξάνεται εξ’ αιτίας της μεγάλης σεισμικότητας της περιοχής.
>Η περιοχή οδηγείται σε ενεργειακή μονοκαλλιέργεια με αποτέλεσμα παραδοσιακοί παραγωγικοί τομείς να οδηγηθούν σε αδιέξοδο:Γεωργία,κτηνοτροφία, παράκτια αλιεία,ιχθυοκαλλιέργειες.
>Κι ο σημερινός υποτυπώδης τουρισμός θα εξαφανιστεί.
> Αναιρείται ο διαμετακομιστικός χαρακτήρας του λιμανιού,αυτός για τον οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια εθνικών και κοινοτικών πόρων.
>Το τελικό Ισοζύγιο των θέσεων εργασίας προκύπτει αρνητικό.

Οφείλουμε λοιπόν ως τοπική κοινωνία,σύλλογοι,φορείς , πολίτες,να μη μείνουμε απαθείς,
συνυπογράφοντας τα παραπάνω κείμενα και συντονίζοντας τις
παρεμβάσεις μας.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Αστακού
Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλόπουλου Η ΒΕΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Θέμα: Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη…. Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα… Ο Γιωργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

1. ιθαγένεια στους μετανάστες 2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας 3. υλοποίηση του Καλλικράτη Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.

Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

Πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία.

Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση.

Πως θα γίνει πρακτικά; Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες.

Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα.

Πού είναι η ΕΕ; Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατείστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά.

Ανώνυμος είπε...

Ορφάνια Δημαρχέ μου...Διέγραψαν τον πολιτικό σου πατέρα τον Άκη τον Τσοχαντζόπουλο.Απο το 1980 ήταν ο πολιτικός σου μέντορας. Καλό είναι να θυμόμαστε λίγο την πολιτική μας ιστορία και να ταυτιζόμαστε με το μήνυνα των καιρών που είναι ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

psakse dimarxe kai stous sarantarhdes kapoion ypopsifio.ananewse ligaki to psifodeltio sou.oita sthn agora poioi aresoun.kane mia dimoskopisi apo mono sou.etsi gia na pame mprosta giati emeis eimaste to mellon aytou tou topou

Ανώνυμος είπε...

TON NIKHTA ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ; ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ; Ο ΤΟΠΟΣ Η' Ο ΙΔΙΟΣ; ANTE,ΑΣ ΓΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥΣ