Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

«Επιδρομή» στις τσέπες των δημοτών επιχειρεί για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή Αμφιλοχίας



Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας η Δημοτική αρχή με τις αποφάσεις της επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας», κάνοντας νέα «επιδρομή» στις τσέπες των δημοτών και επιβάλλοντας αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που ξεπερνούν το 30%.
Η δημοτική αρχή του κ. Κοιμήση, έχει «παγιώσει» πλέον αυτή την τακτική, αφού ακολουθώντας πρακτικές αλόγιστων δαπανών αλλά και αδυναμίας διαχείρισης, κάθε χρόνο καλεί τους δημότες μέσω των αυξήσεων να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» στα ταμεία του δήμου. Υποκύπτοντας συνεχώς σε μικροπολιτικές πιέσεις και αγνοώντας τις οικονομικές συγκυρίες επιβαρύνει διαρκώς τον κάθε δημότη, ο οποίος τώρα καλείται να σηκώσει την αδυναμία είσπραξης χρεών, που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ. Είναι τουλάχιστον άδικος ο παραπάνω «διαχωρισμός» των πολιτών σε οφειλέτες και μη.
Οι πολίτες του Δήμου, βλέπουν και βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή την απουσία της “πολλά υποσχόμενης” δημοτικής αρχής. Μια απουσία που έχει να κάνει με απαξίωση του ίδιου του τόπου μας αλλά και της κακής διαχείρισης βασικών τομέων όπως για παράδειγμα η καθαριότητα και η ύδρευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας και αμέλειας, είναι το περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι, με τον θάνατο μεγάλου ζώου σε δεξαμενή ύδρευσης. Χρειάσθηκε ένας μήνας πριν οι αρμόδιες υπηρεσίες…πληροφορηθούν το συμβάν και λάβουν τα απαραίτητα μέτρα καθαρισμού. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, μπορεί κανείς να φαντασθεί την ποιότητα νερού που κατέληγε στα νοικοκυριά!
Ο συνδυασμός «Όλοι Μαζί – Νέα Αρχή» και η επικεφαλής του Μαρία- Κυβέλη Σωτηρίου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου του δήμου, για το οποίο γίνεται αυτή η νέα εισπρακτική «επιδρομή». Μεταξύ άλλων προτείνεται ο εξορθολογισμός των δαπανών και η περικοπή όλων των εξόδων που έχουν ως σκοπό τους την δημιουργία και μόνο «εκλογικής πελατείας», η λήψη δραστικών μέτρων προς είσπραξη των οφειλομένων από όσους δεν καταβάλλουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η ισονομία και η δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών σε ότι αφορά την κατανάλωση νερού και η εφαρμογή συνεχούς επιτήρησης των κανόνων υγιεινής προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων όπως η προαναφερόμενη που εξέθεσε σε πολύ σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων οικισμών του τοπικού διαμερίσματος Ανοιξιατίκου. Ειδικά σε ότι αφορά την τελευταία πρόταση, είναι γνωστή στους κατοίκους του δήμου, η κακή ποιότητα νερού που σήμερα καταναλώνεται και για την οποία καλούνται να πληρώσουν τις παράλογες αυξήσεις.
Ως εκπρόσωποι των πολιτών της Αμφιλοχίας, έχουμε υποχρέωση να ασκούμε και θα ασκούμε κάθε έλεγχο στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, καταθέτοντας τόσο στην δημοτική αρχή όσο και στους ίδιους τους δημότες, τις απόψεις μας για κάθε θέμα που αφορά το δήμο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Υπηρετώντας πάντα το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια και μακριά από οποιαδήποτε πολιτική ή μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Για τον Συνδυασμό
Η επικεφαλής
Μαρία – Κυβέλη Σωτηρίου

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμφανιστηκε η αντιπολιτευση...επιτελους,εστω και αργα!

Ανώνυμος είπε...

και που εμφανίστηκε τι μας είπε....???? ήταν, είναι και θα παραμείνει μια δεξιά παρένθεση η κυρία Σωτηρίου....και σε ότι έχει να κάνει με τους κατοίκους του Ανοιξιατίκου ας μην ενδιαφέρεται και πολύ γιατί και αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΟΝΙΖΑΝ ( ΑΛΟΝΙΖΟΥΝ;) ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΣΤΑΝΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑΣ;ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΕΚΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

λοιπον η Μαρία - ΚΥΒΈΛΛΗ να μου το θυμηθείτε θα κλείσει την αυτοδιοικητική της καριέρα ξανά ως Δήμαρχος! Οπως πληροφορούμεθα ετοιμάζεται να πάρει τα σώβ.....του Κοιμήση και να αποκαλύψει πολλά κακώς κείμενα της πολιτικής δραστηριότητας του πολλά βαρή και όχι Δημάρχου μας.. Εγώ έκανα το λάθος και τον στήριξα μαζί με την οικογενειά μου αλλά πλέον και εφόσον η γκυκειά Δήμαρχος ξανακατέβει θα πάω μαζί της και θα μπώ και στο ψηφοδέλτιο και είμαι ηχηρό ονομα απο το μεγάλο πολιτικό σοσιαλιστικό χώρο. οΤΙ δεν θα ξαναστηρίξω το μεγάλο πατισάχ ειναι δεδομένο αλλα αν συνεχίσει τις κουτσουκέλες και την προκλητική αλα΄ζονεία θα βγώ με ενα παρόμοιο δελτίο τύπου να καταγγε'ιλω και να δώσω στην δικαιοσύνη και στην δημοσιότητα πολλά για τον κ. Κοιμήση ενώ την ίδια μέρα θα δηλώσω στήριξη στην Μαρία και στο συνδυασμό της! Είδωμεν... Πάντως έυχομαι η Μαρία με την θετική ενέργεια να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της το Δημαρχείο πολύ σύντομα

Ανώνυμος είπε...

μαρια η ομορφη
ενα εργο χωρις επαναληψη

Ανώνυμος είπε...

μαρια η ομορφη ενα αυτοδιοικητικο σηριαλ για πολλα ναζια

Ανώνυμος είπε...

Το αλλο με τον Τοτό δήμαρχο το ξερετε???σιγα ρε μεγιστε σοσιαλιστη!!!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα το θυμηθηκε το νερο;
Οταν ηταν δημαρχος τι εκανε;
Θα επρεπε να ντρεπεται για την περιοδο της δημαρχιας της και οχι να στελενει δελτια τυπου.
Αισχος.

Υ.Γ. Τα ιδια ισχυοθν και για τον τωρινο "ενοικο" του δημαρχειου.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ Κ ΜΟΝΟ ΤΗΣ κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΙΚΗ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟ,ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ,Κ ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ.ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΘΑ ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ !!?

Ανώνυμος είπε...

μηπως ειναι υπερβολικο το μενος σας στην πρωην Δημαρχο;;;;;;;Πείτε μου εσεις οι υποστηριχτες της αλλης πλευρας τι έχει κανει τωρα 6 7 χροβια ο Κοιμήσης που δεν το εκανε η Σωτηριου στα 4 χρονια που κυβερνουσε το Δημο. Τουλάχισον τοτε πάταγε και κανενας στο Δημαρχειο και εβλεπε το Δημαρχο τωρα πρεπει να παευθυνεις δεησεις για να δεις τον μεγαλο αυτοδιοικητικο αυτοκρατορα

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ ΚΟΙΜΗΣΗΣ Ο ΤΟΣΟ ΜΕΑΛΟΣ ΑΥΤΠΟΔΙΟΙΗΚΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΙΣ ΝΕΡΟ;;;;ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ;;;;;;;; ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;;;;;;; ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΡΥΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΡΟΛΟΙ!!! ΕΣΕΙΣ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;;;;; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΑΣ Ο Κ. ΣΑΛΜΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;;;;;;;;;;ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΘΡΟΝΟ!!! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΩ ΚΙ ΑΛΛΗ ΦΕΑ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!!! ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ
.. Α ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Ανώνυμος είπε...

στου μπεκατωρου το γραψατε αγαπαητη Δήμαρχος το δελτίο;;;;;;;ωραίαο και με ωραιο στορυ

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ blogger ΑΠΟΚΑΛΗΦΘΗΚΕ!!!
(ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΚΕδες ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

Ποια ειναι η παρεα του Λοχια ρε φιλε και μας την αναφερεις συνεχεια!Και τελικά τι ειναι αυτό ς ο blogger,πότε τον λετε κομμτικο στελεχος του Πασοκ πότε αριστερίζων και τώρα κολλητο της Μαριας και αρχηγο στην παρεα του Λοχία!

Ανώνυμος είπε...

filaraki an itheles na katalavis, o blogger einai tourloy tourloy !tora gia toys thamones toy loxia kane mia volta lai ua toys vris.

Ανώνυμος είπε...

τελικά στις εκλογές του 2002 δεν ψήφισαν οι δημοτες της Αμφιλοχιας αλλα η ζουγκλα και ο Μακης και ο νοων νοητω....φερτε πίσω τη Μαρια Δήμαρχο..... α ρε ατιμε Τριανταφφυλλοπουλε που μας επεβαλες για Δήμαρχο το Κοιμηση

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,Κ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ.Κ ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑ,ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΕΡΓΑ Κ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ,(ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!Κ ΚΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕΤΑΛΙΑ).

Ανώνυμος είπε...

που τα ειδες τα εργα ρε φιλε; μάλλον δεν εκφραζεις αντικειμενικη αποψη. και δεν μπαινω τοσο στην συγκριση αλλα καποια στιγμη θα πρεπει να φυγει ο Κοιμησης και να ερει καποιος αλλος και κανενα αλλο αντιπαλο παντως απο τη Σωτηριου που να μπορει να χτυπησει με αξιωσεις το Δημο δεν βλεπω ουτε απο το ΠΑΣΟΚ ουτε απο τη Ν.Δ. ΚΑΙ να ξερεις η μεγαλη παραμονη στην καρεκλα γεννα αλαζονεια σαν αυτη που εχει τωρα ο Δημαρχος μας και αν θυμασαι τη Σωτηριου μονο για αλαζονεια δεν μπορουσες να την κατηγορησεις οσο ηταν Δημαρχος

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ? ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΤΑΝ ΚΑΘ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΡΙΤΩΝ ΠΑΝΤΑ,ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ 40 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΨΩΜΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ 30.000 ΧΙΛ.ΛΙΤΡΑ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ 1.000 ΛΙΤΡΩΝ.ΚΑΛΑ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ,ΣΤΟ ΚΑΛΟ Κ ΑΠ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

πιο αγνο ειναι παντα και σιγουρα λιγοτερο ακινδυνο να μην ειναι καποιος αλαζονας και να αποφασισει εστω με τη συμμετοχη αλλων αντε και καποιες φορες να παρασυρεται λαθος απο το να αποφασισει και να διατασει μονος με ιδιον οφελος

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Εδω γελαμε!!!

Ανώνυμος είπε...

PANTOS TO XIOYMOR STHN AMFILOXIA PERISEYH,AFOY THN LATREYETAI TOSO PIA AS KATEBEI GIA NOMARXESSA!!! EGIA MOLA EGIA LESSA#%&

Ανώνυμος είπε...

μην το πολυγελατε παντως οτι μπορει να ειναι και η επομενη Δημαρχος

Ανώνυμος είπε...

O ypopshfios einai allo proswpo pou etoimazetai apo kairo sth Rhgillhs. Kai o Dhmos Amfiloxias de 8a exei th shmerinh toy morfh oyte ayth pou eide to fws ths dhmosiothtas prosfata.
Me ouranokatevatous kai apontes, den lynontai ta provlhmata.
Oso oi SalmaStamathdes vazoun tryklopodies sthn anaptyxh ths perioxhs metriothtes san ton Koimhsh 8a hamogelane...!!!

grados είπε...

ΩΡΑΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

SYMFVNOYME OLOI S AYTO ALLA ,OSOI MENOYME MONIMA STO DHMO DEN THELOYME PALI XENOFERTO HALIFH STHN THESH TOY HALIFH!ME HGEMONIKO STYL,TOY TYPOY HRTHA NA SAS SOSO.