Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας


Στις 4 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε το 10ο τακτικό συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών συμμετείχε με εκπροσώπους του οι οποίοι και υποστήριξαν την αίτηση του Συλλόγου, προκειμένου να αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους. Μετά την παρουσίαση της δράσης και των θέσεων του Συλλόγου έγινε ομόφωνα αποδεκτή η αίτηση του Συλλόγου ο οποίος πληρούσε όλα τα απαραίτητα κριτήρια για την ένταξή του και ο οποίος πλέον αποτελεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.
Η ένταξη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών στο Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους νέους της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και για το νομό γενικότερα δεδομένου ότι το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας είναι η επίσημη εθνική δομή νεολαίας της χώρας μας και αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας στο εξωτερικό και το συνομιλητή της κυβέρνησης στο εσωτερικό επίπεδο. Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας είναι ανεξάρτητη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ομοσπονδία οργανώσεων νέων. Σήμερα συγκροτείται από σαράντα δύο οργανώσεις νέων (πέντε νεολαίες πολιτικών κομμάτων και μεγάλο αριθμό μη κυβερνητικών οργανώσεων νέων), δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης ελληνικής νεολαίας. Στόχος του είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός των δράσεων των οργανώσεων μελών του. Οι οργανώσεις-μέλη του Ε.ΣΥ.Ν. το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα στην Ευρώπη.
Επιπλέον η ένταξη του Συλλόγου στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, αποτελεί αναγνώριση της ιστορίας καθώς και των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του Νομού μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

very nice! hahahahaha