Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Μετά από 27 χρόνια πρώτης εκλογής του Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Ελλάδα με οδηγό τότε τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου που κατάφερε να ξεσηκώσει τον Ελληνικό λαό και να κάνει τους τότε Δυτικούς ηγέτες να νιώσουν άβολα για πρώτη φορά στα χρονικά, σήμερα και υπό το βάρος πληθώρας σκανδάλων, διαφθοράς και οικονομικής κρίσης στον απλό λαό, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το σύνθημα "ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ". Πιστοί στις αξίες μας μέχρι σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα μας με το λαό, για το λαό.
Ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμφιλοχίας
Τσόγκας Γεώργιος

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά τα (γκριμποτσα- αρ….α)της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αν περιμένουμε φως είμαστε μακριά νυχτωμένοι . ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μέχρι στιγμής .

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν αλλαζετε το μπλε χρωμα του blog,το πρασινο σας παει καλυτερα!

Ανώνυμος είπε...

«Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πασόκοι, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:

1) "Ο Έλληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

2) "Χρειάζονταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός ότι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

4) "Κανείς από εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Σύνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

5) "Θυμάμαι ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ενοχλείτο κάθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί το αναφέραμε. Βλέπω ότι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Είναι αργά, αλλά είναι επιτέλους κάτι..."
( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρόνια, μέχρι να λαδώσει ο συνταξιούχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
( Γ. Καψής 6η σύνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

8) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
Γιατί, ενώ τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζί με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
(Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

10) "Πολλά από τα στελέχη μας, έχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

Και αφού τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

"Εμείς, ΔΕΝ κλέψαμε !!!"
( George (Νίκος Κατέλης) Παπανδρέου 16-5-2007 )»

Ανώνυμος είπε...

Οι οπαδοί της νεοφιλελευθερης παραταξης θα έπρεπε να κάνουν κριτική στο δικό τους κόμμα και να διαβάσουν καλύτερα τι έλεγε ο Κωστάκης προεκλογικά για την ενίσχυση των χαμηλομισθωων, συνταξιουχων και μικρών επιχειρήσεων γιατί φαίνεται ότι τα έχουν ξεχάσει και αυτοί μαζί με τον αρχηγό τους. Η πολιτική πρακτική της παράταξης αυτής είναι -όπως φαίνεται και από την πορεία της όσο είναι κυβερνηση- η ενίσχυση του κεφαλαίου αφού από εκεί προέρχονται αρκετά κομματικά στελέχη της και η συγκέντρωση του κεφαλαίου σε αυτούς που έχουν και όχι σε εκείνους που δεν έχουν. Δεν βλέπουν φαίνεται ότι ο απλός μισθωτός και συνταξιούχος πολίτης δεν μπορεί πλέον να πληρώσει ούτε για τα είδη πρώτης ανάγκης κάνοντας τα καταστήματα να βγάλουν από τα συρτάρια τους και πάλι τα μπλοκάκια με τα βερεσέδια. Και από την άλλη μεριά να υπάρχει ολοκληρη εκκλησία που βγάζει στο δρόμο συνταξιούχους με τις οικογένειες τους γιατί λέει δεν έχουν να πληρώσουν και ο κ. Αλογοσκούφης και οι κολίγοι του στο Υπ. Οικονομικών να σφυρίζουν αδιάφορα κι να αφήνουν την εκκλησί και τον παπά Εφραίμ να κλέβουν το ίδιο το κράτος γιατί έτσι θα ξεπληρώσουν τα προεκλογικά γραμμάτεια που είχαν υπλγράψει με την εκκλησία για την επαννεκλογή τους. Αυτά γιατί αν συνεχίσω να γράφω ο κ. blogger θα τα κόψει.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπάνω σχίλια για τη διαφθορά τα είπαν οι πασοκοι και δεν ξεχνιουνται ασχετα αν δεν μπορούν να τα καταπιουν κάποιοι.

Η διαφθορά έγινε μάθημα στα σχολεία πασοκ.
Φταίει ο βλάκας ο καραμανλής που δεν έβαλε φυλακή υπουργούς και λοιπούς πασοκους που φαγανε το καταπέτασμα.
Το καθεστώς των χιλιάδων βολεμένων πασοκων της 20ετίας διέλυσε την Ελλάδα και την οικονομία της.
Το καφάλαιο στηρίζει πασοκ (Όλοι οι ΜΜΕ καναλάρχες που έχουν και τις εταιρείες έργων ανδρώθηκαν επι πασοκ. ΑΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ =ΠΑΣΟΚ . Η ΝΔ στηρίζεται στην αγροτιά και εργατιά . Την υποστηρίζει το 1% των πλουσίων κολοκαναλων. Αυτό πασοκοι λέει πολλά.
Στηρίζουν αυτόν που τους ταισε τα πακετα εοκ.
Τρεις φορες περισσότερα έργα επρεπε να φτιά ξει το καθεστως της 20ετίας. αλλά ...βόλευε χιλιάδες πρασινους.
Γιαυτό σε κάθε εκλογή σε ΔΕΚΟ έχει το πασοκ 60%.
Αυτό δείχνει χούντα βολεμένων δήθεν με ΑΣΕΠ.Τόσο είναι το γενικό ποσοστό πασοκ στη κοινωνία;
Ηλίθιος ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ που δεν βολεύει και αυτός 200000 γαλάζιους άλλα πασοκ να κυβερνά για 30 χρόνια με το παρακράτος των βολεμένων, όπως έφτιαξε το πασοκ σε κάθε δημόσια επιχείρηση, συνεταιρισμούς ΔΕΚΟ κλπ.

Η ΝΔ χάνει απο γαλάζιους όχι απο πασόκους!!!!! γιατί δεν προσέχει τους ψηφοφόρους της και θέλει να φτιάξει το διαλυμένο κράτος-οικονομία -θεσμούς κλπ και να ξαναρθει το καθεστώς να ξαναβολέψει πράσινους.!!!!!

ο γιωργάκης δεν μπορεί να κυβερνήσει και το ξέρουν οι πασοκοι.
θα γελάει κάθε πικραμένος.

Υπάρχουν φυσικά και γαλάζιοι η γιαλαντζί γαλάζιοι που λιγδωμένοι θέλησαν να πλουτίσουν. Αλλά είναι άπειροι ελάχιστοι και ηλίθιοι.
Δεν πήγαν στα φροντιστήρια ΠΑΣΟΚ να μάθουν καλά να πάθουν!!!!! Εκεί οι πρασινάνθρωποι δεν πάιζονται.
όλο πρωταθλητές θα είναι.

Δεν γράφω άλλα μη με κόψει ο admin.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΑΔΕΚΑΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:
* Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι πρώτος ξάδελφος του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Κολιούση;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του πασόκ και μάλιστα ήταν και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ το 1986, επί Αντρέα Παπαντρέου;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ το 1996, επί Κώστα Σημίτη;
*Αληθεύει ότι to 2001 ο κ. Κολιούσης ήταν εισαγγελέας στην δίκη της ΔΕΚΑ (κλέψιμο των χρημάτων των ταμείων στο Χρηματιστήριο το 2000), που αθώωσε τους γνωστούς πέντε εγκάθετους του καθεστώτος, με το σκεπτικό ότι απλά εκτελούσαν εντολές του πολιτικού τους προϊσταμένου (Παπαντωνίου, που βέβαια είχαν φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες του) ;
Και πολλά άλλα …. Τέλος:
*Αληθεύει ότι θα είστε υποψήφιος με το πασόκ στις επόμενες εκλογές, κύριε Κολιούση;

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Η ΑΝΕΧΕΙΑ Κ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΛΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ,ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΠΩ.Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ ΔΕΞΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ. Κ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΑ DVD,K ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ.
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΤΑ.

ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ.

ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ, ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΚ ΟΠΩΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΡΣΑ", ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...........

Ανώνυμος είπε...

η αχαριστεια ειναι γνωρισμα τησ φυλησ μας,κ ειδικα των δεξιων.ας ρωτησουν καποιον μεγαλυτερο οσοι δεν προλαβαν .πωσ ηταν η ψωρωκωσταινα πριν τον αντρεα,μας δερναν οι μπατσοι ,μας επιανε τον κολο οκαθε πολιτοκαντης του κερατα,με λιγα λογια οι εχοντεσ κ κατεχοντες μας ειχαν ΣΕΜΠΡΟΥΣ. οταν ηρθε η αλλαγη φτιαξαμε σπιτια,πηγαν κ τα δικα μας παιδια πανεπιστημιο.κ πολλα αλλα ΑΓΑΘΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ,Ε.Σ.Υ,Κ.ΑΠ.Η.γιαυτο λοιπον οι νεωτεροι ας ρωτησουν να μαθουν πρωτα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΕΚΡΥΒΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΛΕΧΟΜΕΝΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ ΦΟΡΕΣΑΝ ΓΡΑΒΑΤΑ, ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤ ΤΟ 89 ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑ. ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΚΑΙ ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΛΠ ΧΩΡΕΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΣΙΣΑΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΕΛΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΩΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ Μ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

giorgo mbravo, xairomai pou iparxoun akoma romantikoi pasokoi.....

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε οι πράσινοι βολεμένοι που οι ίδιοι στα καφενεία των χωριών μας κοροιδεύουν τους γαλάζιους που το κόμμα τους δεν διόρισε στρατιες κηφήνων στο δημόσιο όπως οι βερελήδες .

Ανώνυμος είπε...

O ΒΕΡΕΛΗΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Κ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ,ΠΟΥ ΒΑΛΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΟΝ STAGE,ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟ.ΑΥΤΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΥΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Να η ψευτοαριστερα που λέει την αλήθεια χωρίς να καταλαβαίνει.
Αυτό λέει παραπάνω άλλο μηνυμα. Ότι το καθεστώς της χόυντας ΠΑΣΟΚ διέλυσε τη Ελλάδα διορίζοντας ΜΟΝΙΜΑ 300000 βολεμένους πρασινους που τους αιχμαλώτισε για ψήφους.

Η ηλίθια η ΝΔ, ναι καλά τα λένε οι καπιταλιστές ψευτοαριστεροί, ότι δεν διόρισε αλλα κορόιδεψε με ψευτομήνες εργασίας. Σωστά τα λένε οι πασόκοι που θέλουν να λέγονται και αριστεροί όπως τους κορόιδεψε ο αργηγός τους ανδρέας. να γράφουν και άλλα τέτοια αυτογελειοποιούνται.

Ανώνυμος είπε...

Λονδίνο

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΖΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ


Μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο στο Λονδίνο από 25 Οκτωβρίου (10/9/2008)
Τη μεγάλη έκθεση με τίτλο Βυζάντιο, 330-1453, που παρουσιάζεται στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών, στο Λονδίνο, εγκαινίασε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η έκθεση, που περιλαμβάνει περί τα 400 αντικείμενα θα διαρκέσει ώς τις 22 Μαρτίου 2009.

«Το Βυζάντιο είναι λέξη, η οποία συνήθως παραπέμπει -τουλάχιστον για τους μη ειδικούς ιστορικούς- σε έναν κόσμο μυστηριακό: Σε έναν μακρινό πολιτισμό τον οποίο συνήθως προσλαμβάνουμε ρίχνοντας περιστασιακές ματιές σε μεγαλειώδη, πλην μεμονωμένα, έργα υπερβατικής ομορφιάς και βαθιάς πνευματικότητας, σταχυολογημένα από ένα ιστορικό συνεχές το οποίο διήρκεσε πλέον της χιλιετίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας:

«Μόνο κατά το δεύτερο ήμισυ του περασμένου αιώνα ο κόσμος μπόρεσε σταδιακά να συνειδητοποιήσει την ένδοξη ιστορία, το μεγαλείο της τέχνης και την τεράστια εμβέλεια αυτής της Ανατολικής αυτοκρατορίας. Και μόνο τα τελευταία χρόνια η Ανατολική και η Δυτική Ευρώπη μπορούν και πάλι να υπερηφανεύονται, ενωμένες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις κοινές ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές της ηπείρου μας».

Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, στα 50 χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία μεγάλης κλίμακας έκθεση Βυζαντινής τέχνης στο Λονδίνο, στο Victoria and Albert Museum, έγιναν σημαντικά βήματα στο πεδίο της μελέτης του Βυζαντίου.

«Οι πολυσχιδείς όψεις του Βυζαντινού πολιτισμού αποτέλεσαν αντικείμενο εντατικής έρευνας και διαλόγου σε μουσεία και τμήματα Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών σε ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε.

«Ως Έλληνας διακατέχομαι από ιδιαίτερη αίσθηση υπερηφάνειας για την δημιουργικότητα των προγόνων μας -μία αίσθηση υπερηφάνειας η οποία μετουσιώνεται σε μια εκ βαθέων υποχρέωση να καταβάλλουμε εργώδεις προσπάθειες αφ' ενός για να καταστήσουμε αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά προσιτή στον οποιονδήποτε επιθυμεί να την μελετήσει και αφ' ετέρου για να επαναφέρουμε εκ νέου τις βαθύτερες αξίες της στο προσκήνιο της σύγχρονης προβληματικής» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι βέβαιος ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα φύγουν έχοντας κατανοήσει βαθύτερα το Βυζάντιο, πλημμυρισμένοι με θαυμασμό και εκτίμηση για τον κόσμο του και την συμβολή του στη διαμόρφωση τόσο του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού όσο και εκείνων των πολιτισμών της Ασίας και της Αφρικής όπου κάποτε εκτεινόταν η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» τόνισε, συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν για τη διοργάνωση της έκθεσης.

Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει τη βυζαντινή τέχνη από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης (330 μ.Χ.) μέχρι την κατάκτησή της από τους Οθωμανούς Τούρκους (1453 μ.Χ.). Περιλαμβάνει έργα που εκπροσωπούν όλα τα είδη της βυζαντινής τέχνης: ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, έργα γλυπτικής σε χαλκό, μάρμαρο, ελεφαντοστό και στεατίτη, έργα μεταλλοτεχνίας, εικονογραφημένα χειρόγραφα, φορητές εικόνες, κοσμήματα, πολλά από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Έχουν επιλεγεί 400 αντικείμενα από τα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου (Μητροπολιτικό Μουσείο, Βρετανικό Μουσείο, Μουσείο του Λούβρου, Βατικανό, Θησαυρός του Αγίου Μάρκου, Ερμιτάζ, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού κλπ.) καθώς και από την Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα, που ανήκει στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, είναι ένα ασημένιο δισκοπότηρο από την Αντιόχεια, το οποίο όταν βρέθηκε το 1911 θεωρήθηκε ως το Αγιο Δισκοπότηρο.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε εννέα θεματικές ενότητες: Οι απαρχές της Βυζαντινής τέχνης, Από τον Μ. Κωνσταντίνο και τον Ιουστινιανό μέχρι το τέλος της Εικονομαχίας, Στο ιερό παλάτι, Στο σπίτι, Στο ναό, Η τέχνη των εικόνων, Το Βυζάντιο και η Δύση, Το Βυζάντιο και οι γείτονές του, Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφουν oι ιστορικοί της Βυζαντινής τέχνης Ρόμπιν Κόρμακ και Μαρία Βασιλάκη.

Ανώνυμος είπε...

παντως αν θελουμε πραγματικα να κανουμε μια πολιτικικη αναλυση και κριτικη σε αυτα που γραφει ο γρ. τ.ο. πασοκ αμφιλοχιας δεν θα πρεπει να μενουμε στα συνθηματα εκεινης της περιοδου.και αυτο γιατι ακομα και ο πιο πωρομενος πασοκος παραδεχεται οτι στο περασμα των χρονων απο τοτε που το πασοκ ανεβηκε στην εξουσια μεχρι και τωρα το ιδιο το κομμα εχει αλλαξει.μπορει οπως λεει ο γραμματεας τοτε οι δυτικοι ηγετες να ενιωσαν αβολα αλλα τοζητημα ειναι οτι στην πορεια το πασοκ μια χαρα τα βρηκε και μετους αμερικανους και με την υπολοιπη ευρωπη.και για να θυμουνται οιπαλιοι και να μαθαινουν οι καινουριοι δεν ξεχναμε τις θεσεις του πασοκ για τις βασεις στη σουδα και το ακτιο το 1974-1977 οπως επισης τισ τοτε θεσεις του για την ΕΕ.