Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Η Μαρία Κυβέλη-Σωτηρίου στο Αμφιλοχία Press

Από σήμερα και κάνοντας την αρχή με την επικεφαλή της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχο κυρία Μαρία Κυβέλη Σωτηρίου αρχίζει ένας κύκλος συνεντεύξεων ανθ΄ρωπων που παίζουν ρόλο στην Τοπική κοινωνία!Αφού λοιπόν την ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση σας παραθέτουμε την συνέντευξη.

Σωτηρίου-Κυβέλη Μ.:Πιστεύοντας στις δυνατότητες της επικοινωνίας μέσα από το διαδίκτυο, σας ευχαριστώ που μου δίνεται την ευκαιρία να απευθυνθώ στους πολίτες της Αμφιλοχίας. Η παρουσία σας μέχρι σήμερα δείχνει ανθρώπους ανήσυχους για τον τόπο τους, που προσπαθούν να βρουν «διαύλους» διαλόγου και κατάθεσης απόψεων.


Αμφιλοχία Press:1.Πως κρίνετε το έργο του κ Kοιμήση έως τώρα και ειδικά αυτό των δύο τελευταίων ετών! Θεωρείτε πως η δημοτική αρχή έχει χάσει ευκαιρίες! Στο θέμα της ύδρευσης/ άρδευσης θεωρείται πια πως δικαιώνεστε, βλέποντας το νερό να μην προχωράει!


Σωτηρίου-Κυβέλη Μ.:Προκειμένου να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε το έργο του κ.Κοιμήση εκτιμούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκτελεστεί έργο.
Κανένα έργο υποδομής δικής του έμπνευσης και ενέργειας δεν έχει εκτελεστεί .
Πιθανότατα ο κ.Κοιμήσης να συγχέει την εκτέλεση των έργων πού γίνονται από την κεντρική πολιτεία ως έργα δικής του ταυτότητας .
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός, πως ακόμη και οι τελευταίες ευκαιρίες, οι δυνατότητες ανάπτυξης εξανεμίζονται κάθε μέρα. Η Αμφιλοχία δυστυχώς έχει μείνει θεατής των εξελίξεων. Την στιγμή όπου σχεδόν στο σύνολό τους οι άλλοι δήμοι του νομού μας, έχουν να παρουσιάσουν έστω το ελάχιστο έργο, ο δήμος μας, παραμένει στάσιμος και χωρίς καμία προοπτική. Η πολλά υποσχόμενη δημοτική αρχή δυστυχώς διέψευσε ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους. Κανένα έργο δεν έχει προχωρήσει, κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και οι όποιες μικρο-παρεμβάσεις που έγιναν, είχαν ως στόχο διαφήμιση και όχι την ουσία.
Συγκεκριμένα: Α) Το έργο Αποχέτευση-Βιολογικός Καθαρισμός είναι συνεχιζόμενο από το έτος 1984 επιδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους. Η συνέχειά του ήταν και είναι υποχρέωση και επιβεβλημένο καθήκον του κάθε Δημάρχου όπως ακριβώς συνέβη επί Δημαρχίας των κκ. Ν.Τέλωνα και Κ.Τηγάνη (αγορά χώρου κατασκευής εργοστασίου λυμμάτων,κατασκευή συλλεκτήρων ,κατασκευή λοιπών εγκαταστάσεων Βιολογικού καθαρισμού) ενώ το 1999 - χρονολογία ανάληψης καθηκόντων μου - κατασκευάσθηκαν οι κεντρικοί αγωγοί και ο αγωγός προς το εργοστάσιο του Βιολογικού Καθαρισμού. Στην ουσία δηλαδή άρχισε η πλήρη κατασκευή του έργου και η σύνδεση των ιδιωτικών αποχετεύσεων με τους κεντρικούς αγωγούς. Το έργο συνεχίζεται έως σήμερα.
Β)Το έργο Τουριστικό Καταφύγιο (Μαρίνα) άρχισε ύστερα από τιτάνιες προσπάθειες μας για την σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης και την εξασφάλιση των απαιτουμένων πιστώσεων για την κατασκευή- ολοκλήρωση του. Η σημερινή δημοτική αρχή, πράγματι προχώρησε τις διαδικασίες ως ένα επίπεδο. Δυστυχώς όμως σήμερα το έργο αυτό παρουσιάζει όψη πλήρους εγκατάλειψης.
Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω το γεγονός της κατάθεσης πρότασης του δημάρχου (την οποία και καταψήφισε ο συνδυασμός μας) να δοθεί σε επιχειρηματία για την ολοκλήρωση της κατασκευής και την εκμετάλλευσή της .Στην πρώτη δημοπρασία δεν παρουσιάσθηκε κανείς .
Γ-.Όσο αφορά για την ερώτηση σας στο θέμα Ύδρευσης –Άρδευσης σας ευχαριστώ γιατί μού δίνετε την ευκαιρία να σας εξηγήσω με λεπτομέρεια το όλο θέμα.
Το έργο Ύδρευσης-Άρδευσης πού δημοπρατήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ αφορά ΜΟΝΟ την άρδευση. Δεν υπάρχει μελέτη εγκεκριμένη για την ύδρευση.
Και εξηγώ. Η λέξη «ύδρευση» στον τίτλο εκτελέσεως του έργου ,προστέθηκε το 1988 στην αρχική συστατική πράξη του Συνδέσμου Αρδεύσεως Δήμου Αμφιλοχίας και κοινοτήτων επαρχίας Βάλτου ,προκειμένου να ενταχθεί-επιδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθόσον το έργο μόνο της άρδευσης δεν μπορούσε να ενταχθεί όπως είχαν πληροφορήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι προσετέθη κατόπιν υποδείξεως και η λέξη ύδρευση.
Άρα λοιπόν αυτή την στιγμή εκτελείται δημοπρασία από το ΥΠΕΧΩΔΕ έργου προϋπολογισμού 40 εκ.ευρώ για την επισκευή συντήρηση,διαπλάτυνση του ήδη υπάρχοντος δικτύου από γέφυρα Αχελώου και κατασκευή νέου αγωγού μέχρι την θέση Φαλαγγιά Δ. Αμφιλοχίας ,πού προβλέπεται να τελειώσει μετά από 3 έως 4 χρόνια.
Είναι έργο πνοής και μεγάλης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου. Σημειωτέον δε ότι αρκετά χιλιόμετρα.αγωγού κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας μου.
Επειδή κατά την άποψή μας όλα τα παραπάνω αποτελούν την αληθή διάσταση των πραγμάτων, εμείς ως Δημοτική αρχή ύστερα από τιτάνια προσπάθεια καταφέραμε να συντάξουμε ολοκληρωμένη μελέτη ύδρευσης από την Λίμνη Καστρακίου. Το νερό, θα μεταφερόταν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαρετάδας, όπου θα κατασκεάζονταν οι δεξαμενές και η εγκατάσταση διυλιστηρίου. Από εκεί θα μεταφερόταν πόσιμο νερό, έτοιμο για χρήση με φυσική ροή σε όλο τον Δήμο Αμφιλοχίας και το Δήμο Μενιδίου.
Η μελέτη κόστισε 400.000.-ευρώ περίπου. Θα είχε όμως λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης άμεσα και οριστικά .
Λυπάμαι και είμαι απογοητευμένη επειδή την μελέτη αυτή ο κ.Κοιμήσης την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και δεν εκτέλεσε το έργο για το οποίο είχαμε εξασφαλίσει και την χρηματοδότηση. Προφανώς γιατί η έμπνευση και οι ενέργειες αφορούσαν την προηγούμενη Δημοτική αρχή και όχι τη δική του.
Ο κόσμος γνωρίζει και αντιλαμβάνεται την αλήθεια επειδή την ζει καθημερινώς με τις συχνότατες διακοπές του νερού και πολλές φορές την παντελή έλλειψη του. Το χειρότερο δε από αυτά είναι η αδυναμία διασφάλισης της δημόσιας υγείας.


Αμφιλοχία Press:2. Η αίσθηση των πολιτών της Αμφιλοχίας είναι πως αυτά τα 6 χρόνια, έχουμε απουσία της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα και το έργο του δημάρχου να μειονεκτεί μη έχοντας κάποιον να τον ελέγχει!


Σωτηρίου-Κυβέλη Μ.: Κατ αρχήν θέλω να σας πω ότι η κάθε Δημοτική αρχή ελάχιστα γίνεται καλύτερη ή χειρότερη ανάλογα με την αντιπολίτευση πού έχει απέναντί της. ο συνδυασμός μου και εγώ δεν είμαστε οι προσωπικοί «ελεγκτές» του κ. Δημάρχου. Εάν ο ίδιος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το ρόλο του, σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή το δικό μας. Σε αυτή τη λογική, ήμασταν παρόντες, δίνοντας με αξιοπρέπεια θεωρώ τις δικές μας «μάχες» μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Καταθέσαμε και υπερασπιστήκαμε τις απόψεις μας. Η πορεία όλων αυτών που κατά καιρούς καταγγείλαμε είτε στους πολίτες με σχετικές ανακοινώσεις είτε στο δημοτικό συμβούλιο, μας δικαιώνει.
Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε:
Τον συνεχή υπερδανεισμό του Δήμου. Όλοι θυμόμαστε πόσα χρήματα διατέθηκαν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για την ικανοποίηση υμετέρων με χαλικοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις, ηλεκτροδοτήσεις ,σε ιδιωτικούς χώρους από τα χρήματα του Δήμου.
Την προσφιλή του ετήσια τακτική επιβολής υπέρογκων αυξήσεων, σε όλα τα δημοτικά τέλη.
Τις πολύ μικρές εκπτώσεις (έκπτωση μαρίνας 4,10% ,αποχέτευση-βιολογικός καθαρισμός 12,14%κλπ.) και τις κατατμήσεις αυτών των έργων.
Τις απ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους επιλογής του προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.
Και κυρίως εκτελέσεις έργων με αυτεπιστασίες, αποτέλεσμα των οποίων είναι η προχειρότητα και η αδιαφάνεια.

Αμφιλοχία Press:3.Έξι χρόνια πλέον μετά την θητεία σας ως δημάρχου, έχετε κάνει κάποια αυτοκριτική που να σας οδηγήσει στους λόγους την διπλής εκλογικής ήττας!


Σωτηρίου-Κυβέλη Μ.:Ανέλαβα τον Δήμο Αμφιλοχίας το 1999 από συνενώσεις 8 κοινοτήτων και του Δήμου με απόλυτη επιτυχία. Διεκπεραιώσαμε ταχύτατα όλες τις πολύπλοκες διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Νόμου. Εκτελέσαμε μελέτες και έργα .Παραδώσαμε ένα Δήμο το 2003 στον κ.Κοιμήση οργανωμένο, χωρίς χρέη, με πλεόνασμα και με μηδαμινή σχεδόν ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση ,με διπλογραφικό σύστημα ,με 2 αναπτυξιακές επιχειρήσεις όπου τις λειτούργησε άμεσα ,με το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και σωρεία μελετών που δεν χρησιμοποιηθήκαν ποτέ.
Μετά από 6 χρόνια έχουμε ένα Δήμο υπερδανεισμένο, υπερχρεωμένο, έχει από τα ακριβότερα δημοτικά τέλη και βρίσκεται σε τελματώδη κατάσταση. Η εκλογική δύναμη του συνδυασμού μου μετράται στο 46%.Το γεγονός ότι δεν κατόρθωσα να πείσω το 4% των συμπολιτών μου ,πιθανά οφείλεται σε λάθη ανθρώπινες αδυναμίες ή παραλείψεις .Έχω κάνει την αυτοκριτική μου και πιστεύω ότι έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου .Εμπιστεύομαι και τιμώ την ψήφο των συμπολιτών μου και θεωρώ ότι τους υπηρετώ από την θέση της αντιπολίτευσης στην οποίαν με όρισαν. Μοναδικός γνώμονας των ενεργειών μου, είναι το συμφέρον τους.


Αμφιλοχία Press:4. Η θέση σας για τον Καποδίστρια ΙΙ; Θεωρείτε πως έχουν ωριμάσει οι προυποθέσεις για τόσο μεγάλους δήμους, είναι έτοιμη η κεντρική εξουσία για την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων! Πιστεύετε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τους νέους Δήμους?


Σωτηρίου-Κυβέλη Μ.:Η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας είναι ένα σοβαρό ζήτημα για το οποίο σαφώς θα πρέπει να ωριμάσουν και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό οι συνθήκες εφαρμογής. Και αυτό το λέω έχοντας υπόψη τα προβλήματα που ακόμη βιώνουν οι σημερινοί δήμοι από τον πρώτο «Καποδίστρια» ο οποίος επινοήθηκε και εφαρμόσθηκε κυριολεκτικά σχεδιασμένος στο «πόδι». Οικονομική δυσπραγία, αντιπαραθέσεις τοπικού χαρακτήρα, έλλειψη υποδομών αλλά και πλαισίου εύρυθμης λειτουργίας είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προέκυψαν και τα οποία μέχρι σήμερα, δεν κατέστη δυνατό σε πλήθος περιπτώσεων να ξεπεραστούν. Κατά συνέπεια, κάθε απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του δευτέρου σχεδίου «Καποδίστριας», θα πρέπει πρώτα να είναι καλά μελετημένη, να έχουν εξασφαλισθεί οι απαραίτητοι και αναγκαίοι πόροι υλοποίησης και εφαρμογής της, ο καθορισμός του πλαισίου αρμοδιοτήτων ενώ απαραίτητη θεωρώ επίσης και την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων του παρελθόντος.
Η διεύρυνση των διοικητικών σχημάτων των δήμων σε πολλές περιπτώσεις θα έλεγα πως επιβάλλεται. Ωστόσο όμως όπως είπα, κάθε απόφαση θα πρέπει να διασφαλίζεται ως προς εφαρμογή της.


Αμφιλοχία Press:5. Η Αμφιλοχία έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη ζωντανή επαρχιακή πόλη που να κρατά τους νέους στον τόπο τους προσφέροντας τους τις συνθήκες για μια καλή ζωή!


Σωτηρίου-Κυβέλη Μ.: Η Αμφιλοχία είναι μια σύγχρονη ζωντανή πόλη. Όχι βέβαια όσο θα θέλαμε, όχι όσο μπορούμε να την κάνουμε. Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του δήμου, είχα βάλει ως πρωταρχικό μου στόχο δημιουργία υποδομών κατάλληλων που θα εξυπηρετούσαν πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους πολίτες και θα τους εξασφάλιζαν μια τουλάχιστον αξιοπρεπή διαβίωση.
Ζωτικά προβλήματα όπως της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο κυκλοφοριακό, της χαμηλής αισθητικής των παραλιακών χώρων και της καθαριότητας που όλοι βλέπουμε, διαχειρίζονται από μια δημοτική αρχή η οποία δυστυχώς παρουσιάζει εμφανή σημάδια «κόπωσης», με αποτέλεσμα την αδυναμία επίλυσής τους.
Για παράδειγμα τεράστιας σημασίας έργο υποδομής για την πόλη της Αμφιλοχίας ήταν η επέκταση του χερσαίου χώρου από Α! παιδικό σταθμό έως την πλαζ .Για το έργο αυτό εκδόθηκαν όλες οι απαιτούμενες κοινές Υπουργικές αποφάσεις ύστερα από 3ετή κοπιώδη προσπάθεια μας. Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο μήκους 500 μέτρων και πλάτους 35m όπου θα είχε θέσεις παρκινγκ, παιδότοπους, χώρους αναψυχής και άθλησης. Δυστυχώς όμως επειδή το έργο αυτό ήταν και πάλι δικής μας έμπνευσης, πετάχτηκε και αυτό στα «αζήτητα». Αντί αυτού εξαγγέλθηκε η κατασκευή υποθαλάσσιου(!) παρκινγκ, το οποίο βέβαια ήταν μια καθαρά θεωρητική πρόταση που υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
Επιπλέον δε, έχασε και τις εξασφαλισμένες πιστώσεις των 1.200.000 ευρώ για . την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στην Αμφιλοχία και 300.000 ευρώ για την επισκευή –συντήρηση του Δημοτικού γηπέδου (σύστημα απορροής υδάτων-κατασκευή χλοοτάπητα ) .
Ο κ.Κοιμήσης φρονεί ότι ο Δήμος δεν έχει συνέχεια αλλά ότι η σύστασή του, αρχίζει από την ημερομηνία που εκλέχτηκε ο ίδιος Δήμαρχος!


Αμφιλοχία Press:6.θεωρείτε πως έχει κλείσει ο κύκλος της τοπικής αυτοδιοίκησης για σας ή έχετε ακόμη πράγματα να προσφέρετε στον Δήμο από αυτό ο μετερίζι


Σωτηρίου-Κυβέλη Μ.:Οι πολίτες με την ψήφο τους με όρισαν επικεφαλή της αντιπολίτευσης στο Δήμο. Ο σεβασμός μου προς αυτούς μου επιβάλλει να εκτελώ τα καθήκοντά μου όσο καλύτερα μπορώ. Είμαι παρούσα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και δεν κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
To «δημαρχιλίκι» για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε μέσο προσωπικής επιβεβαίωσης ή φιλοδοξίας. Αυτό το έχω αποδείξει. Βρίσκομαι στη διάθεση των πολιτών απ’ οποιοδήποτε «μετερίζι» αυτοί μου υποδείξουν.

Σας ευχαριστώ

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους η κυρια Σωτηρίου εμφανίσθηκε,εστω και με το pressing του blog...περιμένουμε πολυ περισσότερα από αυτή για να βγουμε απτο τέλμα της 2ης θητείας Κοιμήση!

Ανώνυμος είπε...

«Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απολέσει »

Καταπληκτικό σχόλιο από τις 15-10-08

http://amfilochia.blogspot.com/2008/10/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

Οχι αλλο ο παντογνωστης κυριος Κοιμησης!Προτιμούμε ενα δημαρχο πιο ανθρωπινο,εστω με λιγοτερες γνωσεις που να πιανει πραγματικα τον παλμό και να επιλεγει καλυτερα τους συνεργατες του βεβαια!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 25% ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ……….

Ανώνυμος είπε...

kala re maria
akoma ton mixali exeis na sou frafei tis synentefkeis?

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΩΡΑΤΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
ΒΡΕ ΜΑΡΙΩ ΞΕΧΝΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙ

Ανώνυμος είπε...

ο τελευταίος γιατι ξεχασε να γραψει τι ξεχασε η μαρία. ξεχνα παρα παρα πολυ εύκολα και αυτός;

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδιά,πολυ καλη η ιδεα και η υλοποίηση της συνέντευξης,κλό θα ιναι η επόμενη να ειναι του Δημάρχου!Ελπιζουμε καποια στιγμη να αντιληφθούν και στο Μαιστρο τι εστι εφημεριδα...γιατι προς το παρον σε 7 λεπτα εχει διαβασει το συγκεκριμένο ανιαρο αδιαφορο προσπεκτους

Ανώνυμος είπε...

Na poy kapoios amfisvitei ton...pantokratora Koimisi! epitelous!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ,2 ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ,ΑΚΟΜΑ Κ ΣΗΜΕΡΑ Η καΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ.ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΝΕΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ,ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ Κ ΤΟ ΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το μετερίζι που σου υποδεικνύουμε είναι ένα: "Σπίτι σου"

Ανώνυμος είπε...

μα στο σπίτι πηγαίνουμε να κοιμη...θούμε. όπως συμβαίνει συχνα με αυτη την δημαρχεία. σιγά μη πάει η μαρια για υπνο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Κ. ΚΟΙΜΙΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΒΟΥΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ (ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Κ. ΚΟΙΜΙΣΗ)ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ Η ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ,Κ ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ.ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ Κ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ,ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ,Κ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟ??ΑΚΟΜΑ Η ΜΑΡΙΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΘΗ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ,ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.2 ΦΟΡΕΣ ΕΧΑΣΕ Κ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ.ΕΛΕΟΣ ,ΑΣΕ Κ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

μεγαλύτερη σε συμμετοχή online ηλεκτρονική δημοσκόπηση είναι γεγονός. Τη δημοσκόπηση την πραγματοποιεί από χθές το press-gr
Περισσότεροι από 5,500 επισκέπτες και χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη ψηφίσει μέχρι τώρα (στις δημοσκοπήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων το δείγμα είναι μόλις 1,200-1,300 άτομα)
Μέχρι στιγμής και μετά την ομιλία Καραμανλή για την οικονομία , την εμπλοκή του εκπροσώπου Τύπου του Πασοκ στην υπόθεση Βατοπεδίου,τις καταθέσεις των μαρτύρων στην εξεταστική και την προβολή του dvd που αποκαλύπτει το "μαγείρεμα" από κάποιους της υπόθεσης....Τα αποτελέσματα όσο αναφορά την παράσταση νίκης-πρόθεση ψήφου και το ερώτημα για το ποιός πιστεύετε ότι θα νικήσει, είναι τα εξής :
ΝΔ 52% (2893 votes)
ΠΑΣΟΚ 42% (2352 votes)
Δεν ξέρω 3% (147 votes)
Other: 4% (210 votes)
Total Votes: 5602
Με βάση τα μέχρι ώρας αποτελέσματα η Νέα Δημοκρατία με βάση τις τελευταίες κινήσεις Καραμανλή για την οικονομία και την καθημερινότητα κερδίζει την πίστη των πολιτών με ποσοστό άνω του 50%.
Το Πασοκ δεν καταφέρνει να κερδίσει πολλά παρά την σκανδαλολογία και το αρνητικό κλίμα της κοινωνίας για την πολιτική ζωή.
Nikos Kardasis
* H ψηφοφορία στο Press-gr

Ανώνυμος είπε...

Οταν τελειωσεις σκουπίσου,κι εσυ και ο Καψαμπέλης!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 11ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΨΗΦΙΣΑΝ 10754 ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.Η ΔΕΞΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!
ΠΙΣΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
Εσείς ποιο κόμμα πιστεύετε...
.
...ότι θα είναι πρώτο στις εκλογές; Νέο γκάλοπ του Press-gr. Ψηφίστε τώρα κι εσείς!

Thank you for voting!
H ΝΔ 43% (4649 votes)
feedback bar
Το ΠΑΣΟΚ 51% (5479 votes)
feedback bar
Δεν ξέρω 2% (216 votes)
feedback bar
Other: 4% (410 votes)
feedback bar
Total Votes: 10754
Comments (0)
Return To Poll
PollDaddy.com


(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 6:35 μμ 59 comments links to this post

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΝΙΚΟ ΚΑΡΔΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ουτως η αλλως αυτές οι δημοσκοπήσεις ειναι αβασιμες,καθώς απλα σβήνοτας τα cookies μπορείς να ψηφισεις οσες φορες θες!Την Κυριακη βγαίνουνν οι νεες δημοσκοπήσεις που ανεβαζουν την διαφορά πάνω από το 4%!Και φυσικά ούτε σε αυτές τις δημοσκοπήσεις μπορούμε να χρεώσουμε πλήρη αντικειμενικότητα,το ότι όλες εχουν ευρήματα προς την ιδια κατεύθυνση κατι λεει!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΔΑΣΗ ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 21-11 ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

...ότι θα είναι πρώτο στις εκλογές; Νέο γκάλοπ του Press-gr. Ψηφίστε τώρα κι εσείς!


Thank you for voting!
H ΝΔ 44% (4936 votes)Το ΠΑΣΟΚ 51% (5707 votes)Δεν ξέρω 2% (226 votes)Other: 4% (424 votes)
Total Votes: 11293
Comments (0)
Return To Poll
PollDaddy.com

ΚΑΡΔΑΣΗ !!!!!!!!!!!!! ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ ....