Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στον 3ο χρόνο λειτουργίας του το "Αμφιλοχία Press"

Σήμερα το "Αμφιλοχία Press" μπαίνει στον 3ο χρόνο λειτουργίας του και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη και παρουσία σας στην προσπάθεια μας αυτά τα χρόνια!Μία προσπάθεια που ξεκίνησε και πάραμενει ως χόμπυ,μέσα από το οποίο δημιουργούμε και εκφράζουμε τις σκέψεις μας!Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες των αριθμών του blog καθώς η επιτυχία του εγχειρήματος είναι εμφανής και δεν είναι τυχαίο πως κάθε Αμφιλοχιώτης γνωρίζει γι'αυτο ακόμη κι αν δεν το έχει επισκεφθει ποτε!Συνεχίζουμε λοιπόν...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιστολή αιτωλοακαρνάνων γεωπόνων προς Μπατζελή Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση [Πρόσθεση στο Facebook]

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
Με βάση την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ για την κατ’ εξαίρεση κάλυψη της επιτραπέζιας ελιάς εξαιτίας προσβολής από πυρηνοτρήτη και δεδομένου ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο νομός μας σε αυτήν την κάλυψη, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:
1. Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά μετά την ολική αποδέσμευση καλλιεργειών καπνού και βαμβακιού, η ελιά είναι σχεδόν μονοκαλλιέργεια
2. Οι παραγωγοί εμπορεύσιμης ελιάς τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο απευθύνθηκαν στον ΕΛΓΑ και δήλωσαν για αποζημίωση λόγω της έντονης πτώσης του καρπού
3. Ο ΕΛΓΑ Αγρινίου δεν αποζημίωσε τους ελαιοπαραγωγούς με την αιτιολογία ότι η έντονη πτώση οφείλεται σε εντομολογική προσβολή (από τον πυρηνοτρήτη) και επιπλέον τεκμηρίωσε την απόφαση του με γνωμάτευση από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (όλα αυτά υπάρχουν τόσο στο αρχείο του ΕΛΓΑ όσο και στον τοπικό Τύπο)
Παρακαλούμε να μας εξηγήσετε πώς είναι δυνατόν ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να εξαιρείται από την απόφαση σας για αποζημίωση την ίδια στιγμή που οι όμοροι νομοί (π.χ. Φωκίδα) καλύπτονται.
Κα υπουργέ,
και στο παρελθόν ο νομός μας εξαιρούνταν αρχικά από αποζημιώσεις, σε αντίθεση με όμορους νομούς, κατόπιν όμως δικαίων διαμαρτυριών ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των παραγωγών (π.χ. ακαρπία εσπεριδοειδών 2008).
Δεν διεκδικούμε τα παράνομα αλλά τα νόμιμα καθώς και ισότιμη μεταχείριση όλων των ελλήνων αγροτών.
Παρακαλούμε για την αναθεώρηση της απόφαση σας έτσι ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν και ο νομός μας.

Με τιμή
Για το Δ.Σ. του συλλόγου
Γεωπόνων Αιτωλ/νίας
Ο πρόεδρος: Δρόσος Χαρίδημος
Ο γεν. γραμματέας:
Τσακανίκας Δημήτριος

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΒΗΝΕΙΣ ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΑΙΡΟΥΝ?

Ανώνυμος είπε...

Η απογραφή του 2011 και η πολιτική αμνησία κάποιων Νεοδημοκρατών που «ξεχνούν»…Οι επόμενες εθνικές εκλογές (του 2013) θα γίνουν με βάση την απογραφή του πληθυσμού το 2011. Ο ισχυρισμός που δημοσιεύθηκε σε πολλές ιστοσελίδες έχει ομολογουμένως, λογική βάση: «Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να πολιτογραφηθεί η μεγάλη μάζα των αλλοδαπών πριν από το 2011, γι’ αυτό έβαλε και τη σχετική διετή προθεσμία. Ο δε απαιτούμενος χρόνος της 5ετίας παραμονής (από προηγούμενη δήλωση για 7ετία) δεν είναι τυχαίος αλλά συμπίπτει με 5 έτη μετά την τελευταία μεγάλη νομιμοποίηση του 2005. Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών, αντικατοπτρίζοντας τη νέα δημογραφική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο (για το ΠΑΣΟΚ) οι αλλοδαποί να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα πριν το 2011.»Συμφωνούμε ότι η παραπάνω φιλοδοξία/διαστροφή, βρίσκεται στο μυαλό πολλών μέσα στην κυβέρνηση που αδιαφορούν για τις συνέπειες που θα έχει ο εθνοκτόνος νόμος στην πατρίδα μας. Άλλωστε η κομματική λογική της «εξουσίας με κάθε μέσο» έχει εφαρμοσθεί ξανά στο παρελθόν και πάλι εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ.

Όλοι θυμόμαστε την ιστορία του χιλιανού (αν είναι χιλιανός) λαθρομετανάστη Navardo Pedro (αν τον λένε έτσι), που αποπειράθηκε να δολοφονήσει με μαχαίρι έναν συνάνθρωπό μας, για λόγους που δυστυχώς δεν γνωρίζω. Ο καλός και αγαθός αυτός άνθρωπος είχε συλληφθεί παράνομα από φασίστες μπάτσους που δεν τον άφησαν να τελειώσει την δουλειά του και να στείλει στον άλλο κόσμο κάποιον Έλληνα συμπολίτη μας. Στο κρατητήριο που βρισκόταν, ύστερα από εντολή κάποιου κακού Εισαγγελέα περιμένοντας να δικαστεί και να απελαθεί αποφάσισε, για να μην υποβάλλει το ελληνικό δημόσιο στις δαπάνες της δίκης και τα έξοδα της απέλασης, να φύγει με αξιοπρέπεια μόνος του. Έτσι τραυμάτισε τον φρουρό του και προσπάθησε να αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση. Διάφοροι όμως επίορκοι και κακοί αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να τον συνετίσουν βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του. Αυτά γράφαμε στις 8 Ιανουαρίου 2010.

Αφού παρήλασαν ενώπιον της αυτού εξοχότητος και προσκύνησαν (τον λαθρομετανάστη, επίδοξο δολοφόνο, και παρ’ ολίγο δραπέτη των φυλακών), η ιεραρχία του υπουργείου προστασίας του κάθε κακοποιού, η ιεραρχία του υπουργείου υγείας και διάφοροι άλλοι, πληροφορηθήκαμε μόλις τώρα ότι ο χιλιανός; Navardo Pedro;; δεν εκρίθη προφυλακιστέος. Έτσι για τα κακουργήματα τα οποία διέπραξε, ο Εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο τον Φεβρουάριο και έτσι ο μελλοντικός αυτός Έλληνας πολίτης κυκλοφορεί ελεύθερος μεταξύ μας. Όσο για τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να αποδράσει και ο χιλιανός κακούργος τον τραυμάτισε και του έκοψε το αυτί, η Ελληνική Δικαιοσύνη τον έκρινε προφυλακιστέο επειδή υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό……….
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

o Ξερόλας είπε...

Εύχομαι να παρεμβαίνετε πάντα και για πολλά πολλά χρόνια προς το καλό του τόπου , δυνατά και ανεξάρτητα...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΛΥ ΓΑΜΑΤΟ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΑΜΑΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ,ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα σε βρισκω αμφιλοχια πρες!!!αντε και του χρονου καυστικοτερη!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ .ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ