Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Η Μπούκα πνίγηκε και ο Κοιμησης σφυρίζει αναρμόδια και αδιάφορα

Αυτή ήταν η εικόνα της Μπούκας πριν 3 μέρες όταν και οι χωριανοί ενημέρωσαν για τελευταία φορά τον κύριο Κοιμήση για το πρόβλημα. Η εικόνα της μπούκας σήμερα είναι αυτή με δεκάδες νοικοκυριά να είνασι ανυπεράσπιστα στη μανία της θάλασσας που πλημύρισε το μισό χωριό!


Την Δευτέρα το πρωί κιόλας ο Δήμαρχος θα έχει ανεπιθύμητες επισκέψεις στο Δημαρχείο από όλο το ψωριό της Μπούκας από ότι μαθαίνουμε γιατι στις παρακκλίσεις των χωριανών δήλωνε αναρμοδιότητα και πως δεν προτίθεται να παρανομήσει προκειμένου να μην πνιγεί το χωριό!Στην ίδια περίπτωση πρώην Δήμαρχος Κώστας Τηγάνης είχε δείξει πως διέθετε κάτι που δεν διαθέτει ο Τεχνοκράτης Κοιμήσης και κόντρα στα αγγειλώματα της γραφειοκρατίας είχε φτιάξει το ράμμα παραλληλα στην παραλία προκειμένου να κρατήσει όσο μπορεί την θάλασσα!Το ράμμα αυτό πλέον εχει καταπέσει και σε ανάρτηση μας στις 26 Φεβρουαρίου του προηγούμενου έτους με τίτλο Ουδείς αρμόδιος αν "πνιγει" η Μπούκα! αναφέραμε την αναγκη να ανακατασκευαστεί αυτό το έργο πριν έρθουν τα χειρότερα!


Τα χειρότερα πλέον ήρθαν και ο Δήμαρχος καλά θα κάνει να μην εμφανισθεί στο χωριό της Μπούκας όπως κάνει και τα τελευταία 3 χρόνια...αν και πρωί πρωί της Δευτέρας πέραν από τις γνώσεις του περί αυτοδιοίκησης πρέπει να μας αποδείξει και αν διαθέτει κατι άλλο ή είναι άλλος ένας καταρτισμένος τεχνοκράτης φελός διαχειριστής του συστήματος !

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα γίνω χανουμάκι των επιτρόπων"
- Καυστικός ο δήμαρχος Αστακού απευθύνει ευχές, αλλά και προειδοποιήσεις


Με την ευκαιρία των εορτών θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνανθρώπους μας και πρωτίστως στους δημότες μου Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενες γιορτές ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος, με Ειρήνη, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει ανάπτυξη στην Πατρίδα, γιατί αυτές τις μέρες λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης πολλοί συνάνθρωποί μας κάνουν μαύρες γιορτές, είτε γιατί είναι άνεργοι ή γιατί οι δουλειές τους πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες από την μεταπολίτευση και μετά ήταν άτολμες και δεν κατάφεραν να μετασχηματίσουν την Ελληνική κοινωνία, να προάγουν την ανταγωνιστικότητα του παραγωγικού δυναμικού της Πατρίδας μας και να διαφυλάξουν την κοινωνική συνοχή, με κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου.
Έτσι φθάσαμε στο σημείο, μεγάλα τμήματα της κοινωνίας να διαβιούν στην φτώχεια και την ανέχεια, ενώ οι αεριτζήδες και οι μεταπράτες να είναι οι μόνοι που κάνουν χαρούμενες γιορτές μέσα στα παλάτια τους. Είναι καιρός η νέα Κυβέρνηση να βρει το θάρρος και να τους τσακίσει, αναγκάζοντας τους, όχι απλά να συνεισφέρουν στην Πατρίδα για να βγούμε από την κρίση, αλλά να τους δημεύσει και όλο αυτόν τον παράνομο πλούτο που μάζεψαν για δεκαετίες, γιατί οι μισθωτοί και οι μικροεπαγγελματίες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη.
Για την αυτοδιοίκηση εύχομαι η νέα πολιτική ηγεσία να ακούσει την φωνή της, η οποία συνθλίβεται στο όνομα της διαφάνειας και της προστασίας από την διαπλοκή, στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της τυπολατρείας, με κίνδυνο να γίνει σπατάλη και αναποτελεσματική. Έτσι φθάσαμε στο σημείο οι επίτροποι του ελεγκτικού συνεδρίου, στο όνομα του ελέγχου νομιμότητας (ο οποίος πρέπει να είναι πολύ αυστηρός, αλλά δεν είδα να πάει κανένας φυλακή) να ασκούν ουσιαστικά έλεγχο σκοπιμότητας (ο οποίος έχει καταργηθεί από την εποχή της Χούντας), αδιαφορώντας για το οικονομικό και κοινωνικό κόστος (φοβάμαι πως υπάρχουν αυτιά ερμητικά κλειστά). Δεν είναι δυνατόν για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζει ο υπουργός ή ο επίτροπος.
Εγώ πάντως «χανουμάκι τους» δεν εννοώ να γίνω, γαντζωμένος στην καρέκλα του δημάρχου σαν κάτι μεγαλοδημάρχους οι οποίοι έχουν τους δήμους τους καταχρεωμένους και προσφέρουν στους δημότες τους χαμηλής και κακής ποιότητας υπηρεσίες και μάλιστα πανάκριβες. Η σχέση κόστους -οφέλους φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει τον επίτροπο, τον υπουργό και τους μεγαλοδημάρχους. Εμένα όμως με ενδιαφέρει και εκτός από τα έργα που γίνονται κάθε μέρα, το ταμείο είναι γεμάτο λεφτά (και οι εργολάβοι και οι προμηθευτές είναι όλοι πληρωμένοι). Ευχαριστώ για την φιλοξενία.


Ο Δήμαρχος Αστακού
Dr Παναγιώτης Στάϊκος

πηγη. http://www.aixmi-news.gr

Ανώνυμος είπε...

κοιμηση παρε την ακριβοπληρωμενη σου παρεα και τραβα μια βολτα στο πιο ομορφο χωριο του δημου ,να δεις πως το καταντησε η αλαζονεια σας.α και μην ξεχασεις να βγαλεις κανα δελτιο τυπου οπως για το καφκα!

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1950.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

το 1950 που επικαλεισαι οι ανθρωποι στην μπουκα εμενα σε τσαντιρια και η θαλασσα εφτανε ποσο μετρα μεσα...αν δεν ειχαν μπαζωσει τωρα η θαλασσα θα ηταν στην διασταυρωση...φιλε οικολογε που εσυ μενεισ ακομη σε σκηνη και δεν χρησιμοποιεισ φανταζομαι ηλεκτρικεσ συσκευεσ για να μην "σε εκδικηθει η φυση....".αν ο κυριοσ δημαρχος δεν σηκωνε τα χερια και δεν εκλεινε τα ματια σε ενα προβλημα που το ηξερε αλλα δεν τον ενδιεφερε γιατι το χωριο δεν λεγεται αριαδα αλλα μπουκα τοτε δεν θα μιλαγαμε το 2010 για καταστροφη απο την θαλασσα....κυριε οικολογε.....

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΡΜΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΒΡΙΣΙΑ.
ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ 1950 ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ.
ΓΙΑΤΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΒΕΣ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑ ΟΧΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΣΑ;.

ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

Ανώνυμος είπε...

η θαλασσα δεν ηταν στη διασταυρωση ητνα περιπου εωσ την πλατεια τοτε...αλλα γυρω στο 1960 η θαλασσα μπηκε μεριπυ 150 μετρα και ετσι ο κοσμοσ εχτισε και εφτιαξε σπιτια και για να τα προστατευσει εφτιαξε και το ραμμα και αλλα μεσα....αν τωρα αυτα εσυ τα θεωρεισ υαπιτια τησ καταστροφησ που εγινε μαλλον εισαι βαθια νυχτωμενοσ...γιατι αν ο κυριοσ αξιοτιμοσ δημαρχοσ ειχε φροντισει να γινουν καποιεσ συντηρησεισ στα εργα αυτα τοτε δεν θα βιωναμε κατι τετοιο...αλλα αγαπητε φιλε εξω απο το χωρο ολοι τραγουδανε μεσα στο χωρο τι γινετε....γιαυτο και οταν θεσ να παρεισ θεση σε ενα θεμα πρωτα να φροντιζεισ να ενημερωνεσαι και εν συνεχεια να την εκφραζεισ.....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΟΥΜΠΑΛΑ ΟΠΩΣ Ο ΧΟΥΤΑΣ ΕΠΙ ΠΑΠΠΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ..ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΓΑΝΗΣ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΕΡΙΞΕ ΛΙΓΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ 2 ΚΥΜΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΤΩΡΑ.ΤΟΝ ΠΗΓΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΑΣΕ...ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑ ΚΥΡΙΟΙ.ΚΥΡΙΕ ΚΟΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΛΑ ΟΥΜΠΑΛΑ....ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ!!