Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραίτης στην πληγείσα Μπούκα


Τον οικισμό της Μπούκα, που επλήγη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του τελευταίου διημέρου, επισκέφθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης. Ο Υφυπουργός, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να μιλήσει με τους κατοίκους και τα μέλη του Μορφωτικού συλλόγου της Μπούκας και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που δημιουργείται συχνά στην περιοχή, όταν επικρατούν συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, με την είσοδο των νερών της θάλασσας μέσα στον οικισμό, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τον κ. Μωραΐτη, συνόδευσαν δεκάδες νέοι κάτοικοι του οικισμού, που εξέφρασαν την αγωνία τους για τις συνεχιζόμενες πλημμύρες, ζητώντας μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση που δεν μπορεί να περιμένει», επισημαίνοντας παράλληλα τη δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα που παρουσιάζει συχνά το κράτος, ένα φαινόμενο που, όπως είπε, πρέπει να εξαλειφθεί: «Το υδροκέφαλο Ελληνικό κράτος, είναι υπεύθυνο για πολλές καταστάσεις που θα μπορούσαν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν. Σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, δεν φταίει ούτε η φύση, ούτε ο άνθρωπος. Πιστεύω πως πρέπει άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες. Πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος της Αμφιλοχίας, ώστε να έχουμε σύντομα τη νέα χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας και παράλληλα να ξεκινήσουν μελέτες, ώστε να μην μπούμε πάλι σε μικρά και προσωρινά έργα, που δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις που θα λύσουν μια και καλή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.»
Παράλληλα, ο Θάνος Μωραΐτης, είπε πως είναι εξαιρετικά αισιόδοξο το γεγονός πως νέοι άνθρωποι δείχνουν τέτοια ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο τους, υπογραμμίζοντας πως είναι χρέος της Πολιτείας, αυτούς τους νέους ανθρώπους να μην τους απογοητεύσει: «Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.»
Νωρίτερα το μεσημέρι την Μπούκα επισκέφθηκε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας κ Νίκος Μωραίτης προκειμένου να δεί και αυτός από κοντά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον οικισμό!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, για ρεπορτάζ και διαπιστώσεις ηρθέ σήμερα στην Μπούκα ο Υφυπουργός, η για να μας πει τι θα πρέπει να κάνει ο Δήμαρχος. Μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να αναφερθεί στις ενέργειες και παρεμβάσεις που θα κάνει ο ίδιος ως Κυβερνητικός Παράγοντας στα συναρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος . Να ανακοινώσει τίποτα δεν είχε?
Μήπως είναι μέλος μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Ο Σαλμας, όταν επισκέπτονταν μια περιοχή που είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα, έκανε μια ανακοίνωση με τις ενέργειες που είχε προετοιμάσει. Δεν πήγαινε για κάνει ρεπορτάζ και διαπιστώσεις

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στον κυριο Θανο Μωραιτη και στον Γιωργο τον Τσογκα

Ανώνυμος είπε...

να ενημερωσω τον φιλο που ξενυχτησε για να γραψει την κακοηθεια του οτι. ο Κος ΜΩΡΑΙΤΗΣ ηρθε για να δει απο πρωτο χερι την κατασταση,ακουσε προβληματα ,και δεσμευτηκε να βρει λυση.το εχει κανει και σαν απλος βουλευτης,το κανει και τωρα! δεν ηρθε για φιεστες με ελικοπτερα οπως κατι αλλοι.και επειδη ξεχασατε θα σας θυμησω οτι ο ΜΑΡΙΟΣ το 2004 οταν βγηκε η Ν.Δ. ΚΡΥΒΟΤΑΝ, ΑΛΛΑΖΕ ΚΙΝΗΤΑ,Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ...ΓΙΑΥΤΟ SILANCE PLEASE.

Ανώνυμος είπε...

Nα σε ενημερώσω φίλε του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ότι ο Σαλμας Υφυπουργός μονο σε έξι μήνες κατόρθωσε τα παρακάτω, άνοιξε την μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σώζονται δεκάδες ασθενείς , στελέχωσε με Ιατρικό προσωπικό κλινικές που ήταν υποδιάλυση στα Νοσοκομεία Αγρίνιου και Μεσολογγίου, ίδρυσε σε αρκετές περιοχές νέα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγειας, στελεχώθηκε και λειτουργεί το ΚΑΦΚΑ, αυτονομήθηκε το Πανεπιστήμιο Αγρινιου.
Τώρα καλέ μου φίλε πες μου τις λύσεις που έδωσε μέχρι σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης για κάποιο τοπικό θέμα και ποιες ενέργειες του ανακοίνωσε προχθές.
Σαν δημότες Αμφιλοχίας έπρεπε να στηρίζουμε τον Σαλμα για την προσπάθεια του και όχι να αναπαράγουμε αθλιότητες
Όσο για το χρόνο που γράφτηκε το σχόλιο πες μου την ώρα που θα σε βολεύει να ξερώ για άλλη φορα

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη τον Σαλμά θυμάστε!!! Καλά τα πάτε!!! Σε καμιά δεκαριά χρόνια όταν θα έχει παρα-ωριμάσει κι αυτός και σεις πάλι δικά σας θαναι. Εως τότε όμως τουμπέκα και τα κεφάλια μέσα. Αν επιμένετε να τα έχετε έξω, ιδού τι έπαθε η Μπούκα. Την ίδια τύχη θα έχετε καθώς συνεχίζετε να είστε αμετανόητοι. Άκου Σαλμάς πίσω-πίσω.

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΑΡΙΟ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΣΕ 5 ΕΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

H ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΑΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ,ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΕΠΥΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ,ΠΟΥ ΤΑΖΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΡΘΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑΙ Η ΜΠΟΥΚΑ??

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ??? ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΒΙΛΛΑ ΤΟΥ? ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ.... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ

Ανώνυμος είπε...

o ypourgos eipe gia paremvasi stin epanaxaraksi aigialou kai paralias. profanos o filos den to akouse alla kai na to akouse den einai se thesi na katalavei ti simainei afto kai poso dyskolo einai. alla den peirazei paropides foragane panta aftoi tis deksias. profanos o filos evlepe syxna to Mario giati itan tpou kyklou tou volemenos. emeis oi ypoloipoi eixame na ton doume poly poly kairo. toulaxiston o Moraitis irthe amesos kai ton eide o kosmos.