Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Υποψηφιότητα Σώκου για την αιρετή περιφέρεια

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο να κατέρχεται στον… περιφερειακό στίβο, διεκδικώντας ρόλο «υπουργού Δυτικής Ελλάδας» θέση που ίσως είναι ανώτερη και από αυτές των νυν υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης.Μετά τον ερχομό στη δημοσιότητα του φιλόδοξου προγράμματος «Καλλικράτης» που στοχεύει να αποτελεί τομή στην αυτοδιοίκηση, αρχίζουν και έρχονται στο φως διάφορα σενάρια για τους πιθανούς διεκδικητές των αιρετών περιφερειών. Σε ότι αφορά την Δυτική Ελλάδα ο Θ. Σώκος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις και πολλοί θεωρούν ότι προηγείται του νομάρχη Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλου και αρκετών ακόμη που εκδήλωσαν ή θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.Ο ίδιος ο Θ. Σώκος δεν θέλει να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ παρόλο που το όνομά του αναφέρεται ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά χτες ούτε το απέρριψε, αλλά ούτε και το επιβεβαίωσε. «Έχω τρεις δεκαετίες εμπλοκή στα κοινά της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και στη συγκεκριμένη φάση είμαι και γραμματέας εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, έχω συμμετάσχει και σε ένα βαθμό έχω συνδιαμορφώσει το πλαίσιο των προγραμματικών θέσεων του κόμματος για την αποκέντρωση και για ένα άλλο κράτος και με βάση αυτά πορεύομαι. Σε ότι έχει να κάνει με τις υποψηφιότητες και όλα αυτά νομίζω ότι θα αδικήσω τον εαυτό μου αν μπω σε αυτή τη διαδικασία».Αν και δεν βγάζει κανείς ξεκάθαρο συμπέρασμα από τις δηλώσεις του νομάρχη μια ερμηνεία που θα δινόταν είναι του τύπου «έχω τεράστια πορεία στην αυτοδιοίκηση, συμμετείχα στην διαμόρφωση του Καλλικράτη, ανεβαίνω ένα - ένα τα σκαλιά της ιεραρχίας και δικαιούμαι να είμαι υποψήφιος». Δηλαδή με άλλα λόγια ο Θ. Σώκος θεωρεί ότι αν εκδηλώσει πρόθεση αυτοδίκαια προηγείται των άλλων υποψηφίων, κάτι που δεν αρνούνται και στο στενό του περιβάλλον. Την ίδια στιγμή στα παρασκήνια ακούγονται και άλλα ονόματα, αιρετών, αυτοδιοικητικών και πολιτευτών για την επίζηλη θέση. Μόλις πρόσφατα ακούστηκε το όνομα της βουλευτή Αιτωλ/νίας Σοφία Γιαννακά, του πρώην υπουργού Γιάννη Ζαφειρόπουλου από την Ηλεία, ενώ απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε συζητούνται και άλλα ενδεχόμενα για νέα στελέχη που συμπορεύονται με την φιλοσοφία Παπανδρέου, όπως την έχει αναπτύξει σε κυβερνητικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση για το νομό Αιτωλοακαρνανίας που μονίμως είναι ο φτωχός συγγενής των Αχαιών, είτε το όνομα είναι Σώκος, είτε Γιαννακά, είτε κάποιο άλλο το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και θα τον φέρει επιτέλους μέσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων…
ΠΗΓΗ:AIXMH

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είστε κύριε Νάσο Θεοδωρίδη που επιτίθεστε στον Πρόεδρο της ΝΔ για το νομοσχέδιο;

Από Με Σύμμαχο εσένα:

Διαβάζω από το Βήμα

‘Ο διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό «Αντιγόνη» κ. Ν. Θεοδωρίδης αναρωτιέται αν η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί «θεσμικό άλλοθι στην ξενοφοβία» και επισημαίνει ότι «η κατηγορηματική δήλωση του κ. Σαμαρά ότι όταν γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει τον νόμο για την ιθαγένεια μας θύμισε αντίστοιχη δήλωση του Ευ. Αβέρωφ- η οποία ορθώς είχε θεωρηθεί μνημείο φανατισμού- ότι “αν η ΝΔεπιστρέψει στην εξουσία, θα καταργήσει την αναγνώριση της Αντίστασης”». ‘

Ο κύριος αυτός έχει γράψει τα εξής ωραία άρθρα:

Τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων ως συστατικό στοιχείο μιας αριστερής ατζέντας (ΑΥΓΗ, 11.08.2009)

(μιλά για για τις καταγγελίες του κόμματος της ’μακεδονικής μειονότητας’!!)

Η κυπριακή τραγωδία ως απότοκος του ελληνικού εθνικισμού

θαυμάστε φράση ‘Η προσδοκώμενη προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν μέρος του οράματος της Μεγάλης Ιδέας, η σταδιακή πραγματοποίηση του οποίου είχε ως αποτέλεσμα, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους το 1830, να επεκταθεί η Ελλάδα 8 φορές, αυξάνοντας τα εδάφη της κατά 278% σε βάρος της Τουρκίας.’

Το κόμπλεξ της Ελλάδας και το όνομα της γείτονος

Αιρετικές σκέψεις για την «εθνική ιδεολογία» του σχολείου

απόσπασμα:

‘Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία.’

28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν “τρικούβερτο γλέντι” (27.10.2009)

απόσπασμα:

‘Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση’

Να τον χαίρεται το ΒΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο λοιπόν σε όλους τους "προοδευτικούς αριστερούς" το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του Αρη Βελουχιώτη στην Λαμία.

Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ' ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.

Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας είτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.

Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.

Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.

Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.

Η αντίδραση ουρλιάζει.
Μα ο ελληνικός λαός δεν θάτανε αυτός ο λαός, ο λαός δηλαδή της χώρας της λευτεριάς και του πολιτισμού, αλλά λαός ζούγκλας, αν δεν έβγαζε μέσα από τα σπλάχνα του τους αρχηγούς εκείνους, που θα οδηγούσανε στη λευτεριά του. Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλοι - ξένοι και ντόπιοι - πάλεψαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός κι αποχτήσει τη λευτεριά του.

Μέσα στα χρόνια της σκλαβιάς δε σταμάτησαν οι αγώνες. Μικροί ή μεγάλοι. Ένοπλοι ή όχι. Κι ύστερα μέσα απ' αυτό το λαό ξεπήδησε ο μεγάλος βάρδος της επανάστασης, πού ύμνησε με τα τραγούδια του την ιδέα της εξέγερσης του έθνους, ο πρόδρομος της Φιλικής Εταιρίας: ο Ρήγας. Η αντίδραση τον σκότωσε, πριν προλάβει να φέρει σε πέρας τις αρχές του. Μα ο σπόρος που έσπειρε βλάστησε σύντομα.

Σε λίγο, η Φιλική Εταιρία έγινε κι αγκάλιασε χιλιάδες Έλληνες.
Ας ούρλιαζε η αντίδραση. Ας υπόγραφε άτιμα χαρτιά, σαν αυτό πού υπογράφηκε στη διάσκεψη της Βιέννης στα 1815, κάτω από το όποιο έβαλε την υπογραφή του κι ο πολύς Γιάννης Καποδίστριας και που διαλάμβανε, ότι όχι μόνο δε θα ευνοηθεί και επιτραπεί ένα εθνικοαπελευθερωτικής κίνημα στην Ελλάδα, μα και θα πνιγεί στο αίμα αν ξεσπάσει.
Ο Γιάννης Καποδίστριας, που μας τον παρουσιάζουν στα σχολειά σαν μεγάλο και τρανό, με προτομές και πορτραίτα, είναι ο πρώτος καταστροφέας της Ελλάδας. Μα ότι έκανε, δεν το έκανε σαν Καποδίστριας, μα σαν εκπρόσωπος όλης της ελληνικής αντίδρασης. Ας ούρλιαζε λοιπόν, μαζί μαι τη διεθνή και η ντόπια αντίδραση. Κι ας υπογράφανε άτιμα χαρτιά.

Underattack είπε...

http://pesoxi.blogspot.com/


Ta prasina skandala!

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή είναι η διαφάνεια κύριε νομάρχη;"
Πρέσινγκ από Σολτάτο προς Σώκο με αφορμή δαπάνες σε διάφορες εταιρείες

Ερώτηση που αφορούσε τη συμμετοχή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και της ΑΝΑΙΤ σε εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, κατέθεσε στο νομαρχιακό συμβούλιο, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Σολτάτος, ο οποίος ζήτησε ουσιαστικά να μάθει αν τα χρήματα που διαθέτει η νομαρχία για αυτή τη μορφή προβολής του νομού έχουν πιάσει τόπο. Αν δηλαδή η προβολή αυτή έφερε περισσότερους τουρίστες στην περιοχή.
Απαντώντας ο νομάρχης ανέφερε πολλά παραδείγματα συμμετοχής της νομαρχίας σε εκθέσεις, που είχαν αποτελέσματα στο να κάνουν όχι μόνο την περιοχή και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ευρύτερα γνωστά, αλλά να κάνουν γνωστά και τα προϊόντα της περιοχής. Και βέβαια για να επιτευχθούν όλα αυτά, όπως είπε ο κ. Σώκος, σαφώς και χρειάζονται χρήματα, όμως υποστήριξε ότι θεωρεί αναγκαία την παρουσία του νομού σε αυτές τις εκθέσεις για να βγει απ’ την αφάνεια.
Στο μεταξύ όμως ο κ. Σολτάτος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ζητά τα οικονομικά στοιχεία όπου φαίνονται τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την συμμετοχή στις εκθέσεις θέτοντας μεταξύ άλλων και κάποια ερωτήματα:
--«...υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μας δίνονται τα στοιχεία των εταιριών που ανέλαβαν την οργάνωση των περιπτέρων στις εκθέσεις αυτές και την αμοιβή που έλαβαν γι’αυτό το λόγο από τη νομαρχία και από την ΑΝΑΙΤ;

-Είναι αλήθεια ή όχι ότι μια από αυτές τις εταιρίες την ίδια ημέρα, με δυο διαφορετικά τιμολόγια, έλαβε στην πρώτη περίπτωση «για την κατασκευή περιπτέρου για την έκθεση φεστιβάλ λαδιού» το ποσό των 14.999,95 ευρώ, και στη δεύτερη για την αποξήλωση του περίπτερου της έκθεσης φεστιβάλ λαδιού το ποσό των 14.999,95 ευρώ;

-Είναι αλήθεια ή όχι ότι δυο προμηθευτές με διαφορά δυο ημερών πληρώθηκαν, ο μεν πρώτος με το ποσό των 2.616 ευρώ και ο δεύτερος με το ποσό των 5.474 ευρώ για το ίδιο αντικείμενο «σχεδιασμό και δημιουργία μακετών περιπτέρου για την έκθεση «active trip», και γιατί αυτό ανατέθηκε σε δυο προμηθευτές;»
Καταλήγοντας ο κ. Σολτάτος αναφέρει πως το γεγονός ότι δεν δίνονται τα στοιχεία για δραστηριότητες της νομαρχίας και των εταιριών που συμμετέχει, σε νομαρχιακούς συμβούλους φαίνεται ότι αποτελεί πάγια τακτική του νομάρχη προς δόξα της διαφάνειας και της ενημέρωσης του λαού του νομού μας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό ζητά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών και των δραστηριοτήτων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στο διαδίκτυο, ενώ καλεί τον πρόεδρο του νομ. συμβουλίου να πάρει θέση για τη συμπεριφορά αυτή, που, κατά την άποψή του, υποβιβάζει το ρόλο του θεσμού και να πάρει μέτρα για τη διασφάλιση της λειτουργίας του θεσμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
http://www.aixmi-news.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=2049&Itemid=23