Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ο τρόπος εκλογής των Δημοτικών Συμβούλων με βάση τον "Καλλικράτη"

Οι νέες Δημοτικές εκλογές θα γίνουν στις 14 Νοεμβρίου. Σε αυτές:
Επανέρχεται το σύστημα του 50%+1, το οποίο θα είναι και το ποσοστό που απαιτείται για τον επιτυχόντα συνδυασμό στον πρώτο γύρο μεταξύ όλων των συνδυασμών ή (αν κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό) στο δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών θα ακολουθήσει το ισχύον σύστημα (3/5 για τον επιτυχόντα και 2/5 για τους επιλαχόντες συνδυασμούς). Οι εκλογικές περιφέρειες θα είναι τα τέως Νομαρχιακά Διαμερίσματα ή μικρότερες περιφέρειες, στις οποίες κατανέμονται οι έδρες ανάλογα με τον πληθυσμό τους. ( Το τελευταίο φέρνει νέα δεδομένα)
Στους νέους δήμους, εκλογικές περιφέρειες είναι οι πρώην Δήμοι και Κοινότητες που συνενώνονται καθώς και τα δημοτικά διαμερίσματα στους δήμους που διαθέτουν, οι δε έδρες κατανέμονται σε αναλογία με τον πληθυσμό της κάθε επιμέρους εκλογικής περιφέρειας. Οι υποψηφιότητες των δημοτικών συμβούλων αντιστοιχούν σε πρώην Δήμο / Κοινότητα ή σε δημοτικό διαμέρισμα μεγάλου δήμου, ενώ οι τοπικοί εκλογείς σταυροδοτούν τους αντίστοιχους τοπικούς υποψήφιους. Με αυτό το σύστημα διασφαλίζεται και η εκπροσώπηση των συνοικιών στις μεγαλουπόλεις.
Καταργείται το 42% και επανέρχεται το σύστημα του 50%+1, το οποίο θα είναι και το ποσοστό που απαιτείται για τον επιτυχόντα συνδυασμό στον πρώτο γύρο μεταξύ όλων των συνδυασμών ή (αν κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό) στο δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών διατηρείται όπως σήμερα: 3/5 για τον επιτυχόντα και 2/5 για τους επιλαχόντες συνδυασμούς.
-Τα τοπικά συμβούλια εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Υποψήφιος μπορεί να είναι κάθε δημότης με αυτοπρόταση. Οι δημοτικοί συνδυασμοί προτείνουν υποχρεωτικά υποψηφίους και για τα τοπικά συμβούλια.
Πηγή:Agrinio-news

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι φιλοχρηματοι συνταξιουχοι του κοιμηση εν δραση,για νεες επενδυσεις απο τα λεφτα μας. το μονο ερωτημα ειναι .. ποιος διαολος παει ως τα ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ κ το ΑΥΛΑΚΙ? με τετοιο μισθο πανε περπατωντας τα κορακια .

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση Καραμανλή δρομολόγησε, ήδη από το 2007, τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Επειδή η υπεύθυνη στάση έναντι της διοικητικής μεταρρύθμισης σημαίνει προηγούμενη εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών αντηρίδων και υποδομών, ενόψει της οικονομικής κρίσης απλώς μετατέθηκε η μεταρρύθμιση, όταν οι οικονομικές συνθήκες θα επέτρεπαν την αποτελεσματική θεσμοθέτησή της... Σήμερα, η κυβέρνηση Τζεφρευ Παπανδρέου, χωρίς καμία διασφάλιση των προαναφερόμενων οικονομικών και θεσμικών προϋποθέσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο Θεός να βάλει το χερι του.

Ανώνυμος είπε...

Το Πακιστάν καλοσωρίζει την απόδωση ιθαγένειας σε Πακιστανούς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε να φρίξετε:

"Gilani appreciates Greek legislation for citizenship to Pakistanis"

ISLAMABAD, Jan 12 (APP): Prime Minister Syed Yusuf Raza Gilani Tuesday welcomed acceptance of Pakistan’s demand by Greece for legislation to grant citizenship and voting rights to Pakistani immigrants. Talking to Dimitiros Dollis, Ambassador at Large and personal envoy of the Greek Prime Minister here at the PM House, Gilani hoped that the visit of Prime Minister of Greece to Pakistan later this year would reinvigorate bilateral relations between the two countries."

Από: Associated Press of Pakistan

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ;

«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ-ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ (DEMAND!!!!!) ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!!!!!!!!!!

ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ;

ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΕΔΩ;

ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ;
ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ...
ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το 1998, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εξευτελίσει τον Καποδίστρια, δίνοντας το όνομά του στο εκτρωματικό σχέδιο συνενώσεων που είχε εκπονηθεί με σκοπό να εξασφαλίσει τη νίκη του κόμματος αυτού στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Τώρα, τα μπουμπούκια της κυβέρνησης αποφάσισαν να εξευτελίσουν τον Καλλικράτη, δίνοντας το όνομά του στο δεύτερο σχέδιο κοπτοραπτικής που ετοιμάζουν ώστε, βοηθούσης και της παροχής ιθαγένειας και ψήφου στους λαθρομετανάστες, να εξασφαλιστεί η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στη Αυτοδιοίκηση.

Τη συνταγή τη γνωρίζετε: τα όρια των νέων δήμων θα γίνουν βάσει των εκλογικών συσχετισμών στις διάφορες περιοχές, το ίδιο θα γίνει και με τα όρια των νέων Περιφερειών. Για την περίπτωση, τώρα, που κάποιες Περιφέρειες ξεφύγουν από τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνώντες φτιάχνουν το θεσμό των 7 Γενικών Διοικήσεων, οι επικεφαλής των οποίων θα διορίζονται από την κυβέρνηση!!!