Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Επίκαιρη Ερωτηση από τον Βουλευτή του ΚΚΕ κ Ν.Μωραίτη για τις πλημμύρες στην Μπούκα

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ Ν.Μωραίτη για τις πλημμύρες στην Μπούκα προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. "Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οι κάτοικοι του οικισμού Μπούκας του Δήμου Αμφιλοχίας από τις τελευταίες πλημμύρες που έχουν πλήξει την περιοχή. Έχουν πλημμυρίσει αρκετές κατοικίες, καταστράφηκαν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες καθώς και οικοσυσκευές, αντικείμενα και αγροτικά εργαλεία. Αυτές οι καταστροφές έφεραν στην επιφάνεια, για μια ακόμη φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, δεκαετίες τώρα, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν έχουν προβεί σε κανένα μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας, θωράκισης της περιοχής και έχουν αφήσει τους κατοίκους στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία. Προτείνει σχεδιασμό με μακρόχρονο χρονικό ορίζοντα προβλέψεων, που περιλαμβάνει μέτρα για δασοκαλύψεις, απαγορεύσεις επεκτάσεων πόλεων, ορθολογικών χρήσεων γης, διάνοιξη ρεμάτων, μικρά φράγματα κατακράτησης φερτών υλών, τοπικά έργα εκτροπής υδάτων, κ.λπ. Συνολική διαχείριση των υδρολογικών λεκανών, των χειμάρρων από τις πηγές, δασοτεχνικά έργα διευθέτησης της κοίτης τους. Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής των αντίστοιχων έργων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιεράρχησή τους. Δέσμευση των απαιτούμενων αντίστοιχων κονδυλίων με σαφή καταγραφή τους στους προϋπολογισμούς του κράτους. Δημιουργία κρατικού φορέα, που θα έχει την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων και μέτρων. Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί: • Ποια μέτρα θα πάρουν για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών του. • Θα δοθεί άμεσα αποζημίωση στο 100% των ζημιών που έχουν υποστεί."

Ο Κύριος Μωραίτης τιμώντας την δέσμευση του προς τους κατοίκους της Μπούκας,φερνει το θέμα στην Βουλή,όπου πλέον θα περιμένουμε να πάρουν θέση οι ερωτώμενοι Υπουργοί!Μετα την κίνηση Μωραίτη,πρτοβουλίες περιμένουμε και από τους πόλοιπους Βουλευτές του Νομού και φυσικά από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ Θάνο Μωραίτη που είδε και από κοντά το πρόβλημα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακομα δεν καταλαβατε εκει στην μπουκα ,οτι ο δημαρχος σας εχει γραμμενους? ανοιξε το παιχνιδι και πλεον ο Ιναχος εχει ψωμι .Και γιαυτον και για το πεινασμενα σκυλια του. ποσους ψηφους να χασει στην μπουκα? 50 ,100, σιγα τα ωοα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ...ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο τ. αντιπροέδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Κρητικός, καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του λαθρο-νομοσχεδίου στη Βουλή και χαρακτηρίζει, «Πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπεξέργαστη η νομοθετική πρωτοβουλία Saragusi με επιπτώσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο», τη «Νομοθετική πρωτοβουλία», της κυβέρνησης για μαζικές ελληνοποιήσεις των παρανόμων οικονομικών μεταναστών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κρητικού:

«Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος « Ο Νικόλαος Ζορμπάς» σε σχέση με τη διαδικασία αθρόας νομιμοποίησης (παραχώρηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων) δεκάδων χιλιάδων παρανόμων οικονομικών μεταναστών ποικίλης προέλευσης, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του διότι:
I. Θεωρεί τη νομιμοποίηση αυτή πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπεξέργαστη σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει μεσοπρόθεσμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο.
II. Η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος αντιμετωπίζεται προληπτικά, με μέτρα αποκλεισμού της λαθρομετανάστευσης και δευτερευόντως με νομιμοποίησή τους.

Ο «Σύνδεσμος» καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και να προσανατολιστεί στη σκέψη διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αποκρούοντας εισηγήσεις ειδημόνων, δηλαδή « φωτισμένων ηγεσιών» περί δήθεν αναρμοδιότητας του λαού για ζητήματα που αφορούν σε ατομικά δικαιώματα.

Στη Δημοκρατία μια είναι η φωτισμένη ηγεσία: Ο ΛΑΟΣ
Όταν μάλιστα υπάρχουν ζητήματα μείζονος Εθνικής σημασίας, όπως το εν λόγω, προέχει η ανάγκη ενεργοποίησης του άρθρου 44 παρ.2 του Συντάγματος, ώστε να αποφανθεί ο Λαός με Δημοψήφισμα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
« Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Κρητικός