Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στον κάλαθο των αχρήστων η Δημόσια Διαβούλευση και η αξιοκρατία για την επιλογή του Διοικητή του ΚΑΦΚΑ

Χθες πραγματοποιήθηκε η συσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τους Διοικητές στα Νοσηλευτικα Ιδρύματα του Νομου παρουσία τωντοπικών Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!Οταν ήρθε η σειρα του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχιας η κυρία Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε τους τοπικούς Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως πρόταση με βάση τις αιτήσες στην Δημόσια Διαβούλευση είναι ο Λέκτορας Χημικός κ Σαλμάς Κωνσταντίνος,ο οποίος απέχει μακράν του 2ου,ζητώντας και την γνώμη αυτών πάνω σε αυτή την πρόταση!Κάπου εκεί άρχισαν τα δύσκολα καθώς ο κ Κουρουμπλής συνεπεικουρούμενος από την κ Γιαννακά εθεσαν τις ενστάσεις τους για το συγκεκριμένο πρόσωπο διότι αυτή την στιγμή εκτελεί τα καθήκοντα συνεργάτη του Υφυπουργού κ Μωραϊτη.Και έστω και αν αυτή η αντίδραση με τα σεναρια των τελευταίων ημερών ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο,αυτό που προκάλεσε την έκπληξη ήταν πως αλλοι δύο εκπρόσωποι του κόμματος στο Νομό ο κ Μωραϊτης και ο κ Μακρυπίδης δεν προέβαλαν την αντίσταση που αναμενόταν στην αρνητική στάση των αλλων δύο με βάση τα λεγόμενα τους πριν την συσκεψη!Έτσι λοιπόν και αφού οριστικά άφησαν στην άκρη το όνομα του κ Σαλμά προχώρησαν σε εναλλακτικές λύσεις,αποφασίζοντας να επιλέξουν ως Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας τον κ Σπ.Καπότη,οδοντίατρο από την Βόνιτσα!Χάρη λοιπόν σε μικροπολιτικά παιχνίδια συμφερόντων καταλήξαμε Διοικητής στο ΚΑΦΚΑ να μην μπει αυτός που επιλέχθηκε αξιοκρατικά ώντας μακράν του 2ου στην αξιολόγηση και ειναι και Αμφιλοχιώτης αλλα να επιλεγεί τελικά ένας Οδοντίατρος από την Βόνιτσα,που αν και δεν έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο,σαφώς υστερούσε σε προσόντα αλλά φαίνεται πως δεν ξεβόλευε του άρχοντες της Αμφιλοχίας και του Βάλτου!Αναβρασμός επικρατεί και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Αμφιλοχίας,καθώς θεωρούν υποτιμιτικο και προκλητικό τον διορισμό ξένου Διοικητή και ειδικα από την στιγμή που αξιοκρατικά είχε επιλεγεί Αμφιλοχιώτης Διοικητής!Κάνουν λόγο για καταρρευση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας την οποία διατυμπάνιζε ο νυν πρωθυπουργός προεκλογικά,λέγοντας πως όλα αυτά με μία παρεμβαση Βουλευτή πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων!Αντιδράσεις αναμένονται και από την Τοπική Οργάνωση της Αμφιλοχίας η οποία θεωρεί πρωτοφανή την διαδικασία επιλογής και παράκαμψης των κριτιρίων!Δυστυχώς ο κ Παπανδρέου θέλει,αλλά καποιες νοοτροπίες στο ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν και θα καταλήξουν η Δημόσια Διαβούλευση να αποτελέσει το πιο κρύο ανέκδοτο της τετραετίας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΣΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ, ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ - ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ MEMORIAL HOSPITAL!!!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΤΛ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ MANAGER ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

Στον 12:59. Προφανώς δεν είσαι ντόπιος και πιθανόν να μην ξέρεις ότι μερικοί δεν πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Ίσως εσύ να πληρώνεσαι και να μην σε ενδιαφέρει τι γίνεται στον τόπο μας. Αν όμως ήταν στο δικό σου θα έκανες πιθανόν χειρότερα. Κάτσε και βολέψου και αστα τα υπόλοιπα

Ανώνυμος είπε...

Filarako 12:59 to kentro tis gis den einai to agrinio kai to mesologi. oute ekei yparxoyn memorial hospital. ksimeroni ki allou i mera gia ton kosmo

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι πολιτικοι δυστυχώς με εχουν απογοητευσει ενω περίμενα αλλα από αυτους.Πολιτικοι ηθους γινονται μεσα επιβολης καποιων...δυστυχώς στραβά αρμενιζετε κυριε βουλευτα και δεν θα σας βγεισε καλο!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΗΡΩΑ ΤΟ ΜΑΡΙΟ ΣΑΛΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΣΩΤΗΡΕΕΕΕΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Καλά, κι αυτοί που κόπτονται για αξιοκρατία, εννοούν αξιοκρατία εντός του ΠΑΣΟΚ όχι πραγματική αξιοκρατία στην κοινωνία.
Έτσι για να μην τρελαθούμε κι όλα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΟΝΟ ΡΑΦΤΕΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ,ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑΨΤΕ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς ο γολγοθάς του κέντρου υπήρχε και θα υπάρχει όσο διορίζουν ή τάζουν διορισμούς οι πολιτικοί μέχρι και του ... κηπουρού. Αυτή, δυστυχώς, είναι η κατάντια μας. Τα προσόντα δε μετρούν πουθενά. Μόνο το "βίσμα". Δεν είδα όμως καθόλου ο διαχειριστής να αναφερθεί προεκλογικά στις ρουσφετολογικές προσλήψεις από το "δικό μας" υφυπουργό τότε και βουλευτή σήμερα... Μάριο.
Διόριζε από κάθε χωριό του βάλτου από ένα κοματικό στέλεχος για να εξασφαλίσει το σταυρό αυτών και των οικογένειών τους, αλλά και όσως αυτοί είχαν κοντά τους.