Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανάστατοι οι αγρότες παρά τις καθυσυχαστικές δηλωσεις του Υφυπουργού


Το θέμα των φωτοβολταϊκών συνεχίζει να είναι ψηλά στην επικαιρότητα για το Νομό μας,καθώς ανάστατοι είναι οι αγρότες που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση καταβάλλοντας κάποιες χιλιάδες ευρώ με την ελπίδα πως θα εγκριθεί η αίτηση τους!Ξαφνικά λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ξεκρέμαστοι μετά από την ανακοίνωση της ΔΕΗ πως το δίκτυο στην περιοχή είναι κορεσμένο!Οι προσπάθειες καθησυχασμου από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ Θ.Μωραϊτη δείχνει να μην έχει πείσει τους θιγόμενους,που θεωρούν πως οι διαβεβαιώσεις του Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού θα μείνουν στα λόγια!Ετσι λοιπόν είναι άμεση υποχρέωση του Υφυπουργού καθώς και των άλλων αρμοδίων να επιληφθούν του θέματος και να μην παίζουν με τα προβλήματα βιοπαλαιστών οι οποίοι βλέπουν ότι είναι πιθανό να έπεσαν στο κενό και τα χρήματα τους και οι υποσχέσεις που λάμβαναν!Είναι θέμα ηθικής τάξης και οι αρμόδιοι πρέπει να το καταλάβουν και για το δικό τους καλό!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγα μπορεί να περιμένει κανείς από κάποιον που αντρώθηκε στον κομματικό σωλήνα του παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ και μιλάει τόσο ξύλινα όσο κάποιοι συνάδελφοί του με τα διπλάσια χρόνια.Απαντώντας δε, σε εκείνους που του επιτέθηκαν διαδικτυακά, μας ζάλισε με την "μπλογκόσφαιρα"(πρέπει να επανέλαβε την λέξη αυτή πάνω από 20 φορές σε ένα κείμενο μιας σελίδας), με σκοπό να μας δείξει ότι είναι σούπερ μοντέρνος, αλλά χρειάζεται να κάνει πολλά περισσότερα για να μας πείσει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Enas akoma uperektimimenos politikantis me xylino logo kai pliros afomiomenos apo to politiko katestimeno

Ανώνυμος είπε...

A kai tora pou to thimithika,ti egine ta spasame me to thanouli???

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως δεν λυπαμαι τους αγροτες,απλα επειδη και στην συγκεκριμενη περιπτωση, εκαναν αυτο που ηξεραν τοσα χρονια. να εισπρατουν χωρις να παραγουν,και χωρις να επενδυουν στον τομεα τους. ακουσαν οτι και με τα φωτοβολταικα εχει χρημα , και ετρεξαν κατα χιλιαδες να κανουν αιτησεις. ρωτησαν? διαβασαν? ενημερωθηκαν? αμφιβαλω.πηγαν για μαλλι αλλα τους κουρεψε ο κουτσουπιας και η παρεα του.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ είπε...

Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με την θέσπιση χρονικής περιόδου επιτρεπόμενης αλιείας στο Δήμο Αμφιλοχίας...
Η Βουλευτής κατέθεσε τη σχετική αναφορά, με αφορμή επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Αμφιλοχίας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την αναφορά η κυρία Γιαννακά ζητά να οριοθετηθεί και να καθοριστεί τοπικά η ζώνη της αλιείας στην περιοχή κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου-Ιανουαρίου και Απριλίου-Ιουνίου. Το θέμα έχει προκύψει ύστερα από πληθώρα περιστατικών, που σχετίζονται με τη νομιμότητα ή μη «περί αλιείας» στην περιοχή λόγω της ιδιομορφίας που αφορά την οριοθέτηση της χαρακτηριζόμενης θαλάσσιας έκτασης του λιμένα Αμφιλοχίας.

Το εν λόγω αίτημα, όπως επισημαίνει η Βουλευτής στην αναφορά της, είναι δίκαιο εφόσον δεν αντιτίθεται κατ΄ ουσία στη νομοθεσία. Επίσης σημειώνει ότι δεν προκαλεί απολύτως κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του λιμένα, ούτε στους πλόες και αποτελεί βοήθημα για την διατήρηση της βιωσιμότητας του επαγγελματία αλιέα στην περιοχή.

Επιπλέον, η κυρία Γιαννακά τονίζει, ότι η αλιεία της γαρίδας (γάμπαρη) αποτελεί για πάνω από 100 χρόνια αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης αλλά και της τοπικής οικονομίας. Σημειώνει μάλιστα, ότι σε αυτή τη κρίσιμη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να δοθούν κίνητρα αντί να δημιουργούνται εμπόδια στα λίγα άτομα που απέμειναν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με την αλιεία, σε συνάρτηση πάντα και σεβασμό στο περιβάλλον και την ισχύουσα νομοθεσία.

Αναρτήθηκε από ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS στις 1/26/2011
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ??//

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους την ΄΄πατήσανε΄΄ αν το ψάξετε λίγο θα βρείτε ανθρώπους των κομμάτων όπου και αν αυτοί ανήκουν ότι προχώρησαν στην δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων πολύ πριν αυτό γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.
Λέτε μετά ΄΄οι από πάνω ΄΄να μοίραζαν λεφτά μέσω των φωτοβολταϊκών?
Περιμένω να δω και τα κέρδη σε όσους τελικά προχώρησαν στην δημιουργία φωτοβολταϊκών.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΒΑΡΒΑΤΟ ΤΡΕΛΛΟΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ. ΝΟΜΙΣΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΩΝ.