Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Με προβλήματα ξεκινά η σχολική χρονιά


 Mε μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που υπολογίζονται περίπου στις 15.000 (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές), αλλά και δεκάδες ακόμη προβλήματα, ξεκινά, για μία ακόμη χρονιά, το σχολικό έτος για περίπου 1.500.000 μαθητές και 150.000 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης.  
Ο κ. Μωραΐτης τονίζει στην Ερώτησή του ότι «η νέα σχολική χρονιά, ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα καθώς όπως καταγγέλλουν δάσκαλοι και καθηγητές, παρά το γεγονός ότι οι διορισμοί ανακοινώθηκαν νωρίτερα, θα προκύψουν και πάλι χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Εκτός όμως από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αντιμετωπίσουν και σωρεία  άλλων προβλημάτων. 
Προβλήματα θα υπάρχουν στα ολοήμερα σχολεία, στις τάξεις υποδοχής, στα φροντιστηριακά τμήματα και στη διδασκαλία της β ξένης γλώσσας. Και αυτό διότι οι διορισμοί που έγιναν δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.  Μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει στα νηπιαγωγεία, όπου 60.000 παιδιά 4 έως 5 ετών θα στραφούν στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς πληρώνοντας δίδακτρα .. άλλα και την κυβερνητική αγνωμοσύνη η οποία συνεχίζει να απαξιώνει το δημόσιο νηπιαγωγείο.  Όλα αυτά είναι συνέπεια της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής, που για 5 χρόνια τώρα μειώνει συνειδητά τις δαπάνες για την Παιδεία. Ο Βουλευτής ζητά απαντήσεις αναφορικά με όλα τα ανωτέρω ζητήματα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 34.000 ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΟΟ ΝΟΥΜΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!

Ανώνυμος είπε...

MIA ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ,ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑ ΠΟΛΥ ΜΑΓΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ; ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ Η ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ? ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Η ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΚΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ . (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!)

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΒΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ,ΑΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟ DEERE COLLEGE .K ΤΑ ΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ! ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ! (ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΖΕΙΣ) ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΕΙΑΓΩΓΕΙΑ.ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ.