Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Οι μεγάλες αλλαγές και τομές απαιτούν εκπαίδευση των πολιτικών μας για να δουν τα αόρατα (με την πρώτη ματιά) πλεονεκτήματα!

Μετά την εφαρμογή της αναγκαστικής συνένωσης των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας και με ορατά πλέον τα προβλήματα που κυριαρχούν σε όλους σχεδόν τους Δήμους, με προεξέχοντα τα οικονομικά, νέες προτάσεις προβάλλουν για μεγαλύτερες συνενώσεις.Να υπενθυμίσω τα της Aιτωλοακαρνανίας που μας αφορούν, ότι ο αριθμόςτων δήμων και των κοινοτήτων, καθορίστηκε από τους τότε κυβερνητικούςΒουλευτές και σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Οι φωνές διαμαρτυρίας,των διαφωνούντων δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων, καθώς και οι αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων κάποιων τοπικών κοινωνιών δεν εισακούστηκαν.
Έγιναν συνενώσεις λοιπόν, κοινωνιών με διαφορετικούς οικονομικούς προσανατολισμούς και κατευθύνσεις.
Δεν λήφθηκαν καν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Η τότε αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατία, με τη σθεναρή αντίθεσή της στο Νόμο διακήρυττε πως θα τον καταργήσει όταν θα είναι κυβέρνηση.
Δέκα χρόνια μετά, παρά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του (δε δόθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια για οικονομική αυτοδυναμία) η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει τον Καποδίστρια 2 με ευρύτερες συνενώσεις.
Γεγονός όμως παραμένει ένα. Εάν και σε αυτή τη περίοδο δεν ληφθούν υπόψη σοβαρά οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, δεν γίνει σχεδιασμός με στόχο την ανάπτυξη, το οικονομικό στοιχείο δεν αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα των επικείμενων αλλαγών, δεν αποφευχθούν οι πολιτικές παρεμβάσεις σύμφωνα με τα οφέλη των Βουλευτών, ο τόπος θα συνεχίσει να πληρώνει και οι κάτοικοι να δυστυχούν.
Επειδή συνηθίζεται πάντα να μας πιάνουν στον ύπνο και επειδή για τις όποιες αλλαγές θα κληθούν να αποφασίσουν οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες, κάποιοι εξ αυτών παλαιοί και κάποιοι άλλοι σημερινοί εραστές των συνενώσεων, ας έχουμε μάτια και αυτιά ανοικτά.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΘΑΝ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ “ΧΩΡΙΖΩ”
& ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: