Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ρελάνς του Δημάρχου και θετική εξέλιξη για το θέμα της Μπούκας



Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε χθες στην Αμφιλοχία,όπου μεταξύ άλλων θεμάτων ρουτίνας συζητήθηκε και το θέμα των πλημμυρών στην Μπούκα!Πρώτη παρατήρηση...οι Μπουκιώτες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα σε αντίθεση με τις εικόνες που βλέπαμε στον μικρό οικισμό όταν παρέλασαν τα κανάλια!Δεύτερη παρατήρηση...η αντιπολίτευση για άλλη μια φορά ήθελε αλλά δεν μπορούσε...έθεσε το θέμα λάθος,το υποστήριξε ανάποδα,πλατίασε σε στειρα αντιπολίτευση και τελικώς δεν καταλάβαινες για τι πραγμα μιλάνε!Ο Δήμαρχος από την αλλη έδειξε το γνωστό "πληθωρικό" του προσωπο που δεν αφήνει και πολλά περιθώριο στους συνομιλητές του να τον αντιμετωπίσουν!Στην ουσία τώρα του θέματος,αφού ο Δήμαρχος εξήγησε που κολλάει το θέμα της Μπούκας,ενημέρωσε πως το πρώτο βήμα,που είναι η Κτηματική Υπηρεσία,έχει τελειώσει και από την Παρασκευή η θετική εισηγηση αυτής θα είναι στο ΓΕΝ όπου είναι 2η και πιο δύσκολη φάση του θέματος!Ακόμη ο Δήμαρχος ανέλυσε το ποιες θα είναι οι κινήσεις μετά την παράκαμψη των εμποδίων έτσι ώστε η Μπούκα να μην ξαναπνιγεί!Οι Μπουκιώτες απο κεί και πέρα ζήτησαν να γίνει τουλάχιστον ένα έργο αναστήλωσης του ήδη υπάρχοντος φραγματος αναφέροντας πως αν αφαιθούν έτσι τότε θα έιναι πραγματικά στο έλεος της παραμικρής κακοκαιρίας!Εκεί κάπου βρέθηκε η χρυσή τομή και μετα απο πρόταση του Δημάρχου αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο οτι εφόσον ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να το φτιάξει,να παραχωρήσει τα υλικά στον Σύλλογο του χωριου έτσι ώστε να γινει αυτό το μικρό έστω έργο συντήρησης που αν και δεν λύνει το πρόβλημα,τουλάχιστον δίνει μια μικρή ανάσα στην περιοχή!Μετά από αυτό σχετικά ικανοποιημένοι εφυγαν οι Μπουκιώτες από το Δημαρχείο καθώς η επιμονή τους τελικώς απέφερε καρπούς,εστω και για μία προσκαιρη λύση έως ότου το υδροκέφαλο Ελληνικό Κράτος καταφέρει να πάρει μία αυτονόητη απόφαση που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα! Η απορία όλων μας είναι γιατι έπρεπε να φτάσουμε ως εδω για να δείξει ο Δήμαρχος το κοινωνικό πρόσωπο που οφειλει να έχει καθε Δήμαρχος!Φάνηκε τελικά και ο ίδιος να κατάλαβε πως η κάθετα αρνητική στάση του στο ζήτημα,όσο και αν τον αβάνταραν οι γύρω του μόνο κακό του έκανε!Εμείς θα το συμβουλεύαμε να συνεχίσει να ακούει πρισσότερο τους απλούς πολίτες και κατ'επεκτασιν την κοινωνία όπως έκανε χθες παρά αυτούς που του λένε αυτο που τον συμφέρει!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ,το γύρισε ο blogger.Σου τράβηξε το αυτί το κόμμα??????

Ανώνυμος είπε...

εμ στο ξαναπα βαλε και μια δημοσκοπηση και για τα μπουμπουκια του, και θα δεις πως θα κατσουν κατς κοτουλα. ειναι πολλα τα λεφτα blogger

Ανώνυμος είπε...

Τέλειωσαν τα αστεία. Έχουμε εκλογές σε λίγους μήνες.
Έλα να συντασσόμαστε πίσω απ’ τον τεράστιο αρχηγό μας.
Πολλά τα έτη Δέσποτα (δις)!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ο blogger συντάσσεται πίσω από το Δημαρχο ενοψει εκλογών,αλλά το blog πραγματικα μας φέρνει κοντά στην πόλη που τόσο λείπει σε μας τους ξενιτεμένους!Όσο για την εφημερίδα της οποιας είμαστε συνδρομητες...απλά μια συλλογή δελτίων τυπου!

Ανώνυμος είπε...

και ξανα ο θρησκευτικος τουρισμος σε πρωτο πλανο. ματα ξανα να αλλαξουν καρεκλες αναμεταξυτους οι επαγγελματιες δημ συμβουλοι. και οποιος δεν παρει μισθο να απειλει. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Eιναι γνωστο πλεον σε ολους ,οτι ο δημαρχος επιθυμουσε διακαως, να οριστει προεδρος στ Κ.Α.Φ.Κ.Α ανθρωπος απο τον στενο του κυκλο. Εκεινο που δεν ειναι γνωστο ειναι οτι σκονταψε η επιθυμια του, πανω σε μια ομαδα νεων '' πραγματικα ΠΑ.ΣΟ.Κ'' και οχι γιαλαντζι . Που δεν ειχαν καμμια ορεξη να δουν αλλη μια φορα το ιδιο εργο. τοτε αρχισε τα υπογεια μαγικα του με σκοπο να απαξιωσει την νεα κατασταση που διαμορφωνοταν, ομως ο θεος αγαπα το κλεφτη ,αγαπα και τον νοικοκυρη. και αφου προσπαθησε εις ματην το γυρισε οπως το γυριζει παντα στο κλεφτικο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΠΟΛΥ ΜΠΑΝΑΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η συμμετοχή του Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τον Μάρτιο του 2008, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ...ηταν φοβερη.. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 12/3/2008, είχε κατέβει στην πορεία και δήλωνε:

«Είμαστε όλοι εδώ γιατί παλεύουμε για το δίκιο. Και έχει δίκιο ο εργαζομένος που διαμαρτύρεται. Έχει δίκιο η γυναίκα που αντιδρά, έχει δίκιο η νέα γενιά που αντιδρά. Και δεν θα περάσουν, με αιφνιδιασμούς και με επικοινωνιακά τρικ, αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης». Έξι μέρες αργότερα παρενέβη στην ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στον Καραμανλή έλεγε: «Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα τους πείτε; Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, πώς να αντέξουν την προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεων που δικαιούνται; Και οι εργαζόμενες μητέρες, κι αυτές είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους. Μητέρες με ανήλικα παιδιά ξέρουν ότι, με τη δική σας πολιτική, υποχρεώνονται να δουλέψουν πέντε με δέκα χρόνια παραπάνω. Θα τους πείτε ότι δεν αξίζουν;».

Αυτά έλεγε πριν από δύο χρόνια και κορόιδευε τον κόσμο. Προχθές ανακοίνωσε γενικευμένη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης την οποία ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να ... πάρει πίσω λέγοντας ότι θα προηγηθεί διάλογος! Το ψέμα του δεν έχει ούτε φραγμό , ούτε όριο.

Οι ανακοινώσεις του Παπανδρέου έγιναν την παραμονή της έναρξης των συζητήσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η ΓΣΕΕ χθες αποχώρησε αμέσως από το τραπέζι του διαλόγου και προκήρυξε απεργία.

ουστ ρε αλητες

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ρωτα το διοριστη του Κ.Ε.Π . αυτος ξερει απο αυτα.ο κοιμησης δεν ασχοληται με τους πληβειους.

Ανώνυμος είπε...

Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΙ Η ΕΟΚΑ: Να ποιοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Παπανδρέου.

Ο χαρακτηρισμός της χώρας μας ως «Ψωροκώσταινα» κατάντησε από τους ανιστόρητους να είναι απαξιωτικός και να περιγράφει ένα φτωχό τρισάθλιο και μίζερο κράτος.

Όμως…

Ελλάς... μερικά χρόνια μετα το 1821

Τα πρώτα χρόνια μετά την Επανάσταση του ‘21, όταν η Ελλάς ήταν ανεξάρτητο κράτος η Κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια έκανε δημόσιο έρανο για να συγκεντρωθούν χρήματα προς ενίσχυση του στόλου. Στήθηκαν κουτιά σε δημόσιους χώρους ώστε ο κάθε πολίτης να καταθέσει τον οβολό του. Την ίδια περίοδο ζούσε στο Ναύπλιο, την τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας, μια γριά ζητιάνα, πάμφτωχη, ρακένδυτη, άρρωστη και τρισάθλια, η Ψωροκώσταινα. Ε λοιπόν αυτή δύσμοιρη ύπαρξη πλησίασε το κουτί του εράνου και εν μέσω συγκίνησης των παρόντων επιτρόπων έριξε μέσα κάποιο ευτελές (σίγουρα) νόμισμα ως την δική της έστω απειροελάχιστη συνεισφορά στην εθνική υπόθεση του στόλου. Από εκεί βγήκε η πικρόχολη έκφραση ότι η Ελλάδα είναι πιο φτωχή και από την Ψωροκώσταινα, αφού μέχρι και η αυτή η γριά ζητιάνα της δίνει χρήματα.

Κύπρος 1955

Ο αγώνας των Κυπρίων για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και ένωση της μεγαλονήσου με την μητέρα Ελλάδα ξεκινά. Ο κυβερνήτης του νησιού Χάρντινγκ (και τα παπαγαλάκια του) απευθυνόμενος στον Κυπριακό λαό μεταξύ των άλλων επικαλείτο την οικονομική ακμή της Βρετανικής αυτοκρατορίας σε αντίθεση με την οικονομική δυσπραγία της Ελλάδας. Η Κύπρος θα ευημερούσε όσο ήταν τμήμα της αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα μόλις είχε βγει κατεστραμμένη και διαλυμένη από την περιπέτεια του Β παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου. Οι υπερήφανοι Κύπριοι, αυτοί που αργότερα ανέβαιναν στην αγχόνη ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, έγραφαν στους τοίχους των δρόμων ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΩΜΕΝ ΚΑΙ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ.

(αυτό το καθίκι του κερατά ο Χάρντινγκ, έγινε σερ και δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τα εγκλήματά του. Φαίνεται πως η δικαιοσύνη των ισχυρών έφτασε μόνο μέχρι την Νυρεμβέργη αλλά και εκεί αλληθώριζε)

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Γίνε Σερίφης στην πόλη του Παράδεισου . Η πόλη σου όμως απειλείται από αλήτες και κακοποιά στοιχεία . Θα δειλιάσεις ; Θα φανείς αντάξιος του σήματος που έχεις ; Το πιστολίδι θα αρχίσει και θα αποδείξεις ότι είσαι ένας πανάξιος Σερίφης !!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΝΚΣ.... ΤΟΠΙΑΣΑ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΚΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΨΥΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ BLOGGER.....ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΩ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ....ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ!!ΟΣΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ,ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο πάνω αγριος που απειλεί ποιος είναι ρε παιδια,και τι κακο διαβασε για το χωριο του!Ας μην πιεζες και συ με το blog και θα σουλεγα εγω αν θα ξαναπνιγόταν οι Μπουκιώτες!Οξω ρε,καραγκιοζάκο!

Ανώνυμος είπε...

exei dikio o pio pano pou se vrizei file bloger....esy k aloi 3 prospathite gia to diko sas symferon na pernate oti sas volevei!dithen gia to kalo tou dimou mas k paparies...sas kseroume reee

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΦΙΛΕ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ Κ ΤΕΤΟΙΑ..ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΠΑΛΙΟΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ

Admin είπε...

Μας ξερετε,μας κράζετε αλλά δεν περναει μέρα που να μην μπειτε στο blog...ναστε καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ,ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ BLOGGER,ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

χι χα .. πιασκαν η λασπιαρδες!!