Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Φωτιά έχουν πάρει τα πράσινα τηλέφωνα στην Αμφιλοχία

Τα τηλέφωνα των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ στην Αμφιλοχία έχουν πάρει φωτιά από χθες που έσκασε το θέμα με το ΚΑΦΚΑ,καθως δίνονται και ζητούνται εξηγήσεις εκατέρωθεν!Όλοι έχουν παράπονο από την στάση όλων και δυστυχώς το κλίμα που δημιουργείται για τη νέα διοίκηση κάθε αλλό παρά καλό είναι και σίγουρα δεν θα βοηθήσει στο έργο αυτής!Ηταν απλά ένα πολιτικό παζάρι από αυτά που γίνονται καθημερινα στα πολιτικά γραφεία,ένα ντόμινο επιλογών,καθώς στην προκειμένη περίπτωση η επιλογή του νέου Διοικητή ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου είχε ως αποτέλεσμα την επιλογή Καπότη για το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας!Ένα σύνολο λοιπόν λανθασμένων ενεργειών και κακών συννενοήσεων προκάλεσε όλο αυτό το μπάχαλο,φέροντας τον Κ.Σαλμά ως βέβαιο Διοικητή χωρίς να έχει ληφθεί η τελική απόφαση με αποτέλεσμα στην κρίσιμη σύσκεψη να αλλάξουν τα δεδομενα και οι επιλογές κάποιων και ως εκ τούτου να οδηγηθεί ο κ Σπ.Καπότης με τις ευλογίες και των τεσσάρων Βουλευτών στην θέση του Διοικητή του ΚΑΦΚΑ!Ελπίζουμε όλα να ξεπεραστούν και η νέα διοικηση του ΚΑΦΚΑ να κάνει το καλύτερο δυνατό για την λειτουργία του ιδρύματος και την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών που το έχουν πραγματικα ανάγκη!Για να ευλογήσουμε και τα γένια μας,να σας πούμε πως τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλες τις πλευρές δείχνουν πως σε όλα τα πολιτικά γραφεία αλλά και στα σπίτια των τοπικών παραγόντων και όχι μόνο το "Αμφιλοχία Press" φιγουράρει αποκλειστικά στις οθόνες τις τελευταίες ώρες...μας απαξιώνουν,μας λιδωρούν...αλλά όλοι παρόντες στο προσκλητήριο!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πηρατε ειδηση οτι παμε για πτωχευση; το νεο χιλιαρικο ειναι ετοιμο , και οποσδηποτε και η νεα δραχμη. (αυτα κυριε διαχειριστα!)

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις που ετούτοι στο τέλος θα κάνουν ήρωες τις μαριονέτες του Μάριου!
Ρε πως καταντήσαμε……

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καραγιώργος (απο Ethnos.gr)

Μείωση της σπατάλης στην Υγεία κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε πλήρη καταγραφή της κατάστασης, ώστε να αντιμετωπιστεί η διαφθορά στον χώρο της δημόσιας περίθαλψης...

Χαρακτήρισε τα νοσοκομειακά χρέη (6,5 δισ. ευρώ) μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή δεν θέλησε να συγκρουστεί με ορισμένα συμφέροντα.

«Στοχεύουμε να μειώσουμε τις δαπάνες για προμήθειες στα νοσοκομεία κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός, για να εξηγήσει: «Αυτό δεν είναι υπερβολή. Είναι αποτύπωση και η επιβολή της λογικής μετά την επικράτηση για χρόνια παράλογων και προκλητικών πρακτικών, από τη συνταγογράφηση μέχρι και τη διαδικασία προμηθειών, που οδηγούσαν σε αγορά μηχανημάτων και αναλώσιμων σε τιμές εξωφρενικές».

Η εξοικονόμηση του παραπάνω ποσού εντάσσεται στο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Οι επιχορηγήσεις για λειτουργικό κόστος των νοσοκομείων περιορίστηκαν φέτος στα 800 εκατομμύρια ευρώ, από 2,2 δισεκατομμύρια το 2009.

Προϋπολογισμός

Τα 700 εκατομμύρια είχαν αφαιρεθεί από τον αρχικό προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για το 2010 ως «μη επαναλαμβανόμενη δαπάνη» εξαιτίας της ρύθμισης του νοσοκομειακού χρέους. Αλλα 700 εκατομμύρια είναι «μόνιμου χαρακτήρα» και αφαιρέθηκαν από τον προϋπολογισμό ως μείωση του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων.

Απευθυνόμενος στους διοικητές και υποδιοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) είπε ότι «... πρέπει να τελειώνουμε με τις παλιές πρακτικές, τα φακελάκια, τις σπατάλες, το παράλογο κόστος των προμηθειών, που εξοργίζουν -και δικαίως- τους πολίτες...».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ, κ. Μάριος Σαλμάς, ανακοίνωσε ότι τεσσερισήμισι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στέρησε από τον πρωθυπουργό επιχειρήματα για αποτελεσματική πολιτική στον χώρο της Υγείας.

«... Καμία αναφορά δεν υπήρξε από τον πρωθυπουργό για τα νέα ελλείμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκαν από τις 4 Οκτωβρίου έως σήμερα στα νοσοκομεία, ούτε επίσης για τις αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης, χρηματοδότησης και λειτουργίας του ΕΣΥ...».

ΔΗΜΟΤΗΣ είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ Π.Κ.ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΑ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

...αν ψαχνεις βρισκεις παντου λαμογιες πασοκων. Δεν ξεχναμε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/01/2004
.....Υπενθυμίζεται ότι τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που κατέθεσε προ διμήνου στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ Παν. Λαφαζάνης, αποδείκνυαν ότι μόνο ένα μικρό τμήμα από τα έσοδα που έχει εισπράξει το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια από τις αποκρατικοποιήσεις έχουν κατευθυνθεί στη μείωση του δημόσιου χρέους. Σύμφωνα με αυτά, τα τρία τελευταία χρόνια κεφάλαια, άνω των 4 δισ. ευρώ, που εισπράχθηκαν από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, και παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, αντί να διατεθούν για την απομείωση του δημόσιου χρέους, η κυβέρνηση τα διέθεσε για την κάλυψη πάσης φύσεως δαπανών τις οποίες δεν μπορούσε να αντέξει ο επίσημος Προϋπολογισμός.
απο δεξι..εχτρεμ