Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Όσο η νοοτροπία μας δεν αλλάζει...δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα...

Για την κίνηση στην Αμφιλοχία τα έχουμε πει πολλές φορές,τα βλέπουμε και στα κανάλια και γενικά είναι ίσως ο μόνος λόγος που μπορεί να γνωρίζει κάποιος την πόλη μας...μα αυτό το χάλι με το στρογγυλό και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα γύρω από αυτό πραγματικά καταντά γελοίο!Το χάος που δημιουργείται καθημερινά όταν προσπαθεί ένα φορτηγό να στρίψει και δεν μπορεί από τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα που αφήνουν ανεγκέφαλοι στον κόμβο της πόλης δεν περιγράφεται!Κάθε 5 λεπτά θα δεις ένα φορτηγατζή να έχει κλείσει όλη την Εθνική Οδό επειδή προσπαθεί ερχόμενος από Αγρίνιο να στρίψει προς Λευκάδα!Ε εκεί γίνεται της τρελής,αρχίζουν οι κόρνες και το κέντρο της Αμφιλοχίας κινείται στους ρυθμούς της βουβουζέλας!Η τροχαία να μην καταφέρνει τίποτα και ο φορτηγατζής να είναι έτοιμος να αρπάξει τον πανίβλακα που έχει παρκάρει εκεί!Είναι τέτοια η νοοτροπία μας που ακόμα και οι μαγαζάτορες γύρω από το στρογγυλό εκεί παρκάρουν..δηλαδή πίνεις καφέ ή τρως και είσαι αναγκασμένος να ζεις όλο αυτό το σκηνικό τρέλας επειδή ο "ηλίθιος" μαγαζάτορας στον οποίο αφήνεις τα λεφτά σου θέλει να αφήνει το αμάξι του έξω από το μαγαζί..θεωρώντας το χωράφι του...Σίγουρα η Αμφιλοχία έχει ανάγκη ΄όσο τίποτα ένα σύγχρονο δρόμο μα αν οι νοοτροπίες μείνουν ίδιες μάλλον δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 30/12/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 19¨30.ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΥΝΗΘΩΣ!ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΜΕΝΑ ΣΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΡΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ!!!!ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΜΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ποιος σβηνει τις κλήσεις όταν τους γράφει η τροχαία?ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!!!!τα παραπονά σας στο Δήμαρχο λοιπόν .Ηκατάσταση που περιγράφετε είναι γνωστή σε όλους.τη λύση ποιός μπορεί να τη δώσει?Η Δημοτική αρχή.Γιατί δε λύνει το πρόβλήμα?κοστίζει ψηφάκια!

Christos/Sweden είπε...

Καλησπέρα και καλή Χρονια σε όλους από Σουηδία! Νομίζω είναι η τρίτη χρονια που γράφω στο blogg για το parking στην Αμφιλοχία. Τι γίνεται με τις αποθήκες? Είναι τόσο δύσκολο να τις γκρεμίσουν και να φτιάξουν έστω και ένα απλό parking? Η μήπως ο φίλος μου ο Βασίλης Γάκης θέλει να έχει τα γραφεία των παλαιμαχων του Amfilochou εκεί για πάντα? Και κάτι ακόμα. Πριν καιρό γράψατε στο blogg ότι τρακαρισμένα αυτοκίνητα είναι έχω από την Αστυνομία. Δεν θα ηταν πιο καλύτερα ακόμα και για τον χώρο της Αστυνομίας αν γκρέμιζαν τις αποθήκες και τις κάνανε parking?

Π.ΤΣ. είπε...

μια μερα ενω χτυπησα εναν παρανομα παρκαρισμενο μπροστα απ το δημαρχειο και αυτο επειδη κοιταξα να μην χτυπησω ενα μηχανακι(συμφωνα με τον νομο εφταιγα) ο κυριος με το βυσινι peugeot και τα μουσια μου λεει οτι αν φερω την τροχαια το μονο που θα κανω ειναι να του κ...τα α... επειδη γνωριζε το δημαρχο και τον διοικητη της τροχαιας και την κληση θα την σβησει μπροστα μου..απλα πραγματα.Τσιφλικια γιναν οι γωνιες τα στενα και οι πλατειες απο διαφορους ψηφοφορους και μαγαζατορες...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΙΛΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΚΓ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:
1)ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
2)ΜΑΖΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΠΛΗΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
3)ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Α)ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ.
Β)ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ.
Γ)ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ.
Δ)ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ.
Ε)ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΣΤ)ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΡΙΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ(ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ)!!!!!!!!!!!!!!.
Ζ)ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΑΖ.
Η)ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΑΤΣΩΝ ΤΑΞΙ ΣΕ 2.(ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΜΥΡΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΛΩΡΟΥ ΣΤΑΘΗ (ΑΝΑΠΟΔΗ ΡΟΗ).
Θ)ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΕΥΡΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ).
Ι) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ( ΛΙΜΑΝΙ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΑΖ).

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση στο μπαζο για τα μπαζωματα και αλλα φαιδρα!!!!!!!!!!
1.Χωρος σταθμευσης μπροστα στο Δημαρχειο με παραλληλο ξηλωμα των λυωμενων κατασκευων....ετσι κι αλλοιως τελη χρησης δεν πληρωνουν.
2.Καταργηση της ανατολικης πλαζ με κατασκευη χωρου σταθμευσης για λεωφορεια-φορτηγα.Ετσι θα γλυτωσουμε και τους πνιγμους που γινονται καθε χρονο και δυσφημειται η ΠΟΛΗ!
3.Παρκομετρα εξω απο τα καφενεια με αντιτιμο ενα καραφακι καθε μιση ωρα.
4.Μεταφορα των μαγαζιων απο το μουραγιο μεχρι την ανατολικη πλαζ πανω στο πεζοδρομιο..ωστε να μην χρησιμοποιειται σαν χωρος σταθμευσης(εξαιρειται το γνωστο AUDI).
5.Παρκομετρα στην παιδικη χαρα(τροπος του λεγειν) γιατι εκει ολοι οι απελπισμενοι παρκαρουν τα χαρουδια τους.
5.Κατασκευη πισινας στο μπαστουνι με γαριδες και μουρμουρια προκειμενου να σωθουν απο τη μολυνση.
6.Στα οικοπεδα Πισω απο τον Οτε κρατητηρια για τους παραβατες αφου ξεμπλεξουν πρωτα οι ιδιοκτητες με το ΔΗΜΟ.
7.Στο αλιευτικο καταφυγιο μπαζωμα της γλυστρας!Φτανουν πια τα ατυχηματα.
8.Στις αποθηκες της Ενωσης εκσκαφη για αναζητηση Αρχαιων Επιδοτησεων.
9.Στο οικοπεδο του δασαρχειου κατασκευη πρατηριου καυσιμων με αναμνηστικα απο την πολη γι`αυτους που την εγκαταλειπουν ευχαριστημενοι.
10.ΤΕΛΟΣ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

α ρε ραγιάδες, θέλετε και υποθαλάσσιο πάρκινγκ. Μάθετε να συμπεριφέρεστε πρώτα. Η όλη κατάσταση θυμίζει σε κόσμο που έχει ζήσει στο εξωτερικό, τις απομακρυσμένες πόλεις στην άγρια Δύση που ο Δήμαρχος, ο σερίφης και τα λαμόγια τους κόβουν και ράβουν στις πλάτες των δημοτών. Αλλά τι παραπονιέστε; Άξιοι της μοίρας είστε!

myrmidon