Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Αντίστροφη μέτρηση για το «Βοήθεια στο σπίτι»

Λιγότερο από δυο μήνες απομένουν μέχρι να λήξει η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης κατέθεσε επείγουσα Ερώτηση προς τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς τους οποίους καλεί να δώσουν άμεση λύση στο θέμα.
Όπως τονίζει στην Ερώτηση του ο κ. Μωραΐτης «μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αποτελεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Κατά γενική ομολογία έχει καλύψει σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες των χιλιάδων ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες και των αναξιοπαθούντων. Όμως, ο τόσο σημαντικός και πρωτοποριακός θεσμός κινδυνεύει να απαξιωθεί και να σταματήσει τον ερχόμενο Αύγουστο, μιας και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για την συνέχιση του προγράμματος».
Οι 85.000 ωφελούμενοι του προγράμματος σε όλη τη χώρα (και οι οικογένειες τους) αγωνιούν και ανησυχούν για την φροντίδα τους, θεωρώντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ως την τελευταία τους ελπίδα και λύση για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή στο χώρο κατοικίας, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και το επίπεδο πολιτισμού και όχι σε κάποιο ίδρυμα. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ήδη, αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «μέχρι στιγμής, τα αρμόδια Υπουργεία με μια αναβλητική πολιτική απλά μπαλώνουν τα προβλήματα και δεν αναζητούν μια οριστική λύση στο θέμα της χρηματοδότησης. Οι ανάγκες που καλύπτουν οι εργαζόμενοι είναι πάγιες και διαρκείς στον τομέα Πρόνοιας και αυτό προκύπτει από την σπουδαιότητα του προγράμματος, την καθολική απήχηση, τόσο από το σύνολο της κοινωνίας, όσο και από τους εξυπηρετούμενους και το συγγενικό τους περιβάλλον».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Ανώνυμος είπε...

Άντε γιατί κάπως την έχουν δεί οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου προγράμματος στην πόλη μας!
Τίποτε δεν κάνουν μόνο υπηρεσίες γραφείου προσφέρουν!

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που μάταια περιμένουν τις υπηρεσίες τους!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

το προγραμμα ομως ειναι πετυχημνεο και δεν πρεπει να διακοπει η χρηματοδοτηση. Ασχτως αν καποιοι (λιγοι)υπαλληλοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους. Αυτο δεν σημαινει οτι το προγραμμα πρεπει να κοπει.