Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Ας εκμεταλευτούμε τις ομορφιές αυτής της πόλης...

Ένας φίλος αναγνώστης μας έστειλε ως συνέχεια του "Ας παλέψουμε για κάτι καλύτερο...για κάτι που μας αξίζει!!! "

Παιδιά,γεια χαρά από Αγρίνιο. Θα μπω και γω κατ'ευθείαν στο θέμα,ότι η Αμφιλοχία έχει μείνει πάρα πολύ πίσω από ανάπτυξη. Σίγουρα δε μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη τα επίπεδα της Ναυπάκτου,για ξεκάθαρους λόγους,αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορεί να πάει αρκετα μπροστά.Αν πραγματικά υπήρχε όραμα,κανονικά η Αμφιλοχία τα καλοκαιρινά βράδια έπρεπε να γεμίζει με Αγρινιώτες που θα έρχονταν να πιουν το ποτό τους δίπλα στη θάλασσα. Όχι μόνο στα μπαράκια που υπάρχουν,αλλά και με κατάλληλη εκμετάλλευση της καινούριας μαρίνας. Υπάρχει αναξιοποίητο κάστρο στην Αμφιλοχία.Εκεί θα μπορούσε να υπάρχει δημοτικό καφέ-μπαρ-εστιατόριο που να είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον και την ιστορικότητα του χώρου και να προσελκύει κόσμο. Με κάποιο μεγάλο κονδύλι που απαιτεί σθεναρή διεκδίκηση από την πολιτεία, η παραλία πρέπει να μεγαλώσει,να μπαζωθεί η θάλασσα 5-6 μέτρα ώστε να μεγαλώσει ο χώρος περιπάτου και πρασίνου,με παγκάκια,ωραίο φωτισμό. Είναι απαραίτητη η δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ ικανού να φιλοξενήσει τα αυτοκίνητα των εκδρομέων. Τουριστικό περίπτερο επίσης. Κατάλληλη διαμόρφωση της παραλίας κι όχι πασαλλείματα.Ανάδειξη του δασυλλίου της πόλης,με διαδρόμους περιπάτου και φύλαξη από δημοτική αστυνομία.Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και να αναδειχθεί η πόλη,ειδικά με την κατασκευή της Ιονίας Οδού και την αποσυμφόρηση της πόλης. Κάποιοι ,δυστυχώς, δεν έχουν όραμα. Πιστεύουν πως με τη διάνοιξη ενός δρόμου και την κατασκευή ενός πεζοδρομίου συντελούν αποφασιστικά στην ανάπτυξη κάποιας πόλης. Κι αυτά ωφελούν, βεβαίως,αλλά όχι μόνο αυτά. Και το λέω αυτό,διότι ως επί το πλείστον αυτή η τακτική ακολουθείται στο Αγρίνιο εδώ και πολλές τετραετίες. Το όραμα του οποιουδήποτε δημάρχου δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραμένει προσκολλημένο μόνο σε τέτοιου είδους έργα. Η ποιότητα ζωής σε κάθε πόλη δεν αφορά μόνο τέτοια έργα. Αγρίνιο και Αμφιλοχία,ως κοντινές πόλεις,έπρεπε να λειτουργούν αλληλένδετα. Ελλάδα,η χώρα των χαμένων ευκαιριών.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναναι καλα ο λεβεντης δημαρχος με τους αντιδημαρχους του.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με την αναπτυξη αυτή της Αμφιλοχιας άλλα και όλος ο υπόλοιπος δήμος έχει να προσφέρει φανταστικά πραγματα, όπως η περιοχή Ανοιξιατίκου - Καταφουρκο που ανήκει στην συνθηκη Ramsar όπου μπορούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο για να παρατηρούν τα σπάνια πουλιά - έχουμε όλο το ορεινό Βάλτο που είναι το όνειρο του κάθε κυνηγού και πολλα άλλα πράγματα ακόμα. Παντώς κάτι πρέπει να γίνει δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε πια ότι κάποιος θα κάνει κατί για μας. Οσες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε το λαχειο τόσες είναι οι πιθανότητες ότι θα νοιαστεί κάποιος για μας. Καλά και αν γίνει ο καινουργίος μεγάλος Δήμος τότε είναι που χαθήκαμε - έρχονται πολύ δυσκολες μέρες για όλους και κατί πρέπει να γινει

Ανώνυμος είπε...

tis skatoyles poy epipleoyn stis plaz tis eidate;

Ανώνυμος είπε...

pote tis eides?

Ανώνυμος είπε...

paraskeyi mesimeri

Ανώνυμος είπε...

FOSFOROS HTAN

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxax kalo !!!

Ανώνυμος είπε...

η απο γερουσ η απο παιδακια θα ηταν. παντωσ ντροπη τουσ

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε δεν ειναι κανεισ μεσα?

Ανώνυμος είπε...

Εαν δημοσιευονταν σε αλλο blog αυτα που γραφτηκαν εδω, μεχρι και αυταπαγγελτη εισαγγελικη παρεμβαση θα ειχαμε.

Ξερουν οτι οσο και να χτυπας στου κουφου την πορτα κανενας δεν θα σου ανοιξει.
Γι αυτο τα κανουν αυτα.

Μηπως μας αξιζουν ολα αυτα;
Λεω μηπως.

Ανώνυμος είπε...

και βεβαια σασ αξιζουν

Ανώνυμος είπε...

αξιζουμε μια καλυτερη...πλαζ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τι γίνεται; Έχει γεμίσει με σκάφη αυτή η μαρίνα της Αμφιλοχίας. Δεν προλαβαίνουν να παίρνουν σειρά. Όλο το Ιόνιο έχει αράξει εδώ. Κι εδώ γελάμε ασφαλώς με τα χάλια των Αμφιλοχιωτών, των οποίων η νοημοσύνη δικαιούται μόνο την τωρινή εικόνα της νέας πλαζ Αμφιλοχίας και το παιχνίδι, πολιτικό και μή που παίχτηκε για την εκμετάλλευσή της.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους πολίτες της Αμφιλοχίας, που σήμερα 2008, ανέχονται να ζούνε χωρίς νερό! Που ανέχονται να ζούνε σε μια πόλη χωρίς την παραμικρή αξιοποίηση, χωρίς καμία εξέλιξη, χωρίς κανένα μέλλον.
Αυτόν τον τόπο αξίζετε και αυτόν φυσικά έχετε ως τώρα. Συνεχίστε έτσι ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές για να ανανεώσετε το συμβόλαιο προς την απραξία και τη στασιμότητα.
Α και πού ΄στε, εύχομαι αυτός ο δρόμος να περάσει επιτέλους απ΄ έξω, έτσι ώστε ο κάτοικος της Αμφιλοχίας να πορευθεί με τον κάτοικο των γύρω χωριών, όπως πολύ ξεκάθαρα διέταξε ο Δήμαρχος κύριος Κοιμήσης το βράδυ της εκλογικής του νίκης!

Ανώνυμος είπε...

ωχ αδερφε!!

Ανώνυμος είπε...

όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για μας το παραπάνω σχόλειο είναι καθ'όλα εύστοχο και δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη μας! Έχεις απόλυτο δίκαιο