Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

SOS για τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Αμφιλοχίας

Σε δραματική κατάσταση έχουν περιέλθει οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αμφιλοχία. Όπως επισημαίνεται και σε επιστολή του Δημάρχου Αμφιλοχίας, «τα δυο τελευταία χρόνια και ενώ οι ανάγκες των ανθρώπων για υπηρεσίες και αποτελεσματική κρατική λειτουργίας πολλαπλασιάζονται, οι δημόσιες υπηρεσίες αποψιλώνονται και απαξιώνονται αφού ορισμένες στερούνται και αυτό το ελάχιστο προσωπικό που απλώς δικαιολογεί την παρουσία τους.
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης κατέθεσε πέντε Ερωτήσεις προς αρμόδια Υπουργεία για τα θέματα που θίγονται στην επιστολή του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Α. Κοιμήση. Πιο συγκεκριμένα κατέθεσε Ερωτήσεις για:
· τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ οι οποίες παραμένουν υποστελεχωμένες και επιχειρησιακά αναποτελεσματικές. Ειδικά για τον ΟΑΕΔ (ο οποίος σύνηψε με τον Δήμο προγραμματική συμφωνία για παροχή ορισμένων υπηρεσιών), οι πολίτες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Αγρίνιο για να εξυπηρετηθούν.
· τις σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει μόνο 5 άτομα αντί των 25 οργανικών θέσεων, απ΄ τους οποίους σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα ευρίσκονται μόνο 2. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο τμήμα Τροχαίας.
· το δασαρχείο Αμφιλοχίας το οποίο έχει τεράστια περιοχή ευθύνης. Αν και ήταν ήδη αποδυναμωμένο από επιστημονικό προσωπικό, έχασε μόλις το τελευταίο τετράμηνο 4 δασολόγους, κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα της λειτουργίας του.
· το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο το οποίο δεν λειτουργεί (παρά το ότι είναι συστημένο πρόσωπο δημοσίου δικαίου σύμφωνα με το νόμο και παρά τις ομόφωνες γνωμοδοτήσεις της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), μπλοκαρισμένο από μια εγκύκλιο του ΥΕΝ, που μόνο στην Αιτωλοακαρνανία παραμένει σε ισχύ (το αντίστοιχο πρόβλημα στα Χανιά έχει από διετίας παύσει να υφίσταται), ενώ το Λιμενικό Ταμείο αγνοεί ότι υπάρχουν 4 παραθαλάσσιοι Δήμοι στον Αμβρακικό με ελλείψεις και ανάγκες στην χερσαία λιμενική τους υποδομή που εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες .
· την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία δεν διαθέτει επαρκή αριθμό ανθρώπινου δυναμικού και απαραίτητα μέσα, παρά το οτι ο Βάλτος, το Ξηρόμερο και η Αμφιλοχία χαρακτηρίζονται περιοχές υψηλού κινδύνου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΨΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ...