Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΟΕΒΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: KΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νιας, με τη συμμετοχή των Δ.Σ. των σωματείων-μελών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Απριλίου, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο, μετά και την ανακοίνωση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων λιτότητας, κατόπιν των «συστάσεων και των επιταγών» του ΔΝΤ-ΕΚΤ και Ε.Ε., που μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν οι μέχρι σήμερα επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μικρομεσαίους και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το μέλλον χιλιάδων επαγγελματοβιοτεχνών.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάνος Ράπτης έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ πολλά μέλη του Δ.Σ. και των σωματείων εξέφρασαν την αγανάκτηση τους, ζητώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αρχή την γενική απεργία της Τετάρτης 5 Μαΐου, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΕ.
Ακολούθησε συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή, αφού όπως τονίστηκε μόνον μέσα από ενωτικό και μαζικό αγώνα μπορεί να σταλεί ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης και της κοινωνικής αντίδρασης που προκαλούν τα νέα μέτρα.
Τώρα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης και οι παραγωγικές δυνάμεις να ορθώσουν το ανάστημα τους για Δομικές αλλαγές του Κοινωνικού και Οικονομικού οικοδομήματος στην Ε.Ε.
-Ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
-Όχι στην υποβάθμιση του.
-Οι μικρομεσαίοι όταν χάνουν την δουλειά τους δεν έχουν κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας
-Ο δε Ασφαλιστικός τους οργανισμός ο ΟΑΕΕ είναι ο πλέον “ριγμένος” στην χώρα.
-Η χώρα έχει ανάγκη άμεσα ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους και θα αναδιανέμει δίκαια βάρη και οφέλη.
-Ένα Σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο οι ΜΜΕ θα έχουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Του Στέφανου Αντωνόπουλου
Δημοσιογράφου

"Η Υπουργός Παιδείας απόψε στις 22:00 στη ΝΕΤ στην εκπομπή Προσκήνιο". Αυτό είναι το γραπτό sms που φεύγει σε κινητά όχι μόνο δημοσιογράφων αλλά σε λίστες χιλιάδων κινητών εκπαιδευτικών με αποστολέα το "YP_PAIDEIAS", δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας.
Θα μας απαντήσει άραγε ποτέ η με ύφος 100 καρδιναλίων κυρία Διαμαντοπούλου που υποτίθεται ότι κόπτεται για τις περικοπές δαπανών στο Υπουργείο της, για ποιο λόγο διαφημίζει την...


αποψινή της παρουσία στη ΝΕΤ μέσω του Κέντρου μηνυμάτων του Υπουργείου Παιδείας;
Για ποιο λόγο είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σε τέτοια κρίση να πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι τη ρεκλάμα της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία θα έπρεπε άμα ήθελε να ενημερώσει τους ψηφοφόρους της να βάλει το πολιτικό της γραφείο να τα πληρώσει!

Ανώνυμος είπε...

Aπό την πρωινή εκπομπή του Αυτιά. Δείχνει το ποσοστό κατά το οποίο αύξησε το Δημόσιου χρέους κάθε Κυβέρνηση μετά το 1981.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ:

Επί Ανδρέα το χρέος αυξήθηκε 300%

Επί Γιωργάκη-Σημίτη αυξήθηκε 170%

Επί Καραμανλή αυξήθηκε 55%

Εσείς ποιος λέτε να φταίει λοιπόν για το σημερινό κατάντημα του «δεν υπάρχει σάλιο»

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο πράγμα τους συνελλαβαν??

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΥΤΙΑΣ ΦΤΑΙΕΙ :)) μου αρεσει που μερικοι μιλανε ακόμα αντί να δουνε που μας καταντήσανε

Ανώνυμος είπε...

Mpeite sto troktiko na deite posa xalase o GAMBROS Aroulis se taksidi tou sto Pekino. Episeis rotiste na mathete poses xiliades euro kostizoun oi gravates tou pou agorase os ypourgow paideias

Ανώνυμος είπε...

skata olo to kratos.ap opou k na to piaseis vrwmaei.h xwra ths dhmokratias egine to xeirotero mpo****lo.aganakthse o kosmos pe8ainei a8wos kosmos sto kentro kai oi ypey8ynoi kryvontai ston gyalino kosmo ths xlidhs toys ap ta klemmena xrhmata tou laou.8a ginei epanastash den antexei allo o ellhnas .amesh timwria stoys ftaixtes. 8a ginoun poly xeirotera pragmata....

Ανώνυμος είπε...

"Στη συγκέντρωση σήμερα στις 20:00 έξω από την καμμένη Marfin ξέρετε πόσοι μαζευτήκαμε??? Το πολύ 50 άτομα!!Θυμάμαι ότι αντίστοιχα για τον αλέξη γρηγοροπουλο είχε πλημμυρίσει το σύνταγμα από κεριά και ανθρώπους...Δεν..

Kαταλαβαίνω..δηλ. πίο αδικοχαμένος και αθώος ήταν εκείνος από το κυοφορούμενο...που γνώρισε τη σάπια κοινωνία μας πρωτού καν ζήσει σε αυτή...?
Πόσο κατευθυνόμενοι ξεφτίλες είμαστε τελικά..."

Στον Γρηγορόπουλο μαζεύτηκε τόσο κόσμος γιατί εκεί ήταν αστυνομικός(ειδικός φρουρός) ο αυτουργός. Είναι γνωστό σε όλους τι κόλλημα έχουν όλοι με τους συνανθρώπους μας αυτούς που κανουν απλά την δουλειά τους(χωρίς να λέω ότι την κάνουν όλοι όπως πρέπει. Παντού υπάρχουν τα μαύρα πρόβατα)Στο χθεσινό τραγικό περιστατικό ήταν αναρχικοί- δειλοί αλήτες, αυτοί που έκαναν μια εξίσου αποτρόπαια πράξη. Αυτοί δεν έχουν πρόσωπο... δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιο κλάδο..." Ειναι και...λιγο αριστεροι φασιστες που δεν πρεπει να τους κρινει η ελληνικη κοινωνια.