Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ένας επανέφερε το υποθαλάσσιο πάρκινγκ,ο άλλος δεν είχε ενημερωθεί γαι τα βασικα και ο τρίτος απέδειξε ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο

Η γενική εικόνα που αποκομίσαμε από την χθεσινοβραδινή συζήτηση είναι πως από την μία ο κοιμήσης είναι το αφεντικό στο παιχνίδι,με τον Πρεβεζιάνο να δείχνει ακόμα ανέτοιμος,μα από την άλλη ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να αποφύγει τις δύσκολες στιγμές στην συζήτηση που δεν ήταν και λίγες γι'αυτόν!Το πρόβλημα του νερού,του πάρκινγκ,των παρεμβάσεων και οι προσωπικές εξυπηρετήσεις ήταν κάποια από τα ευάλωτα σημεία του Δημάρχου και στα οποία επέμεναν οι συνομιλητές του!Επιεικώς απαράδεκτη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Αμφιλοχία με την ύδρευση ο Πρεβεζιάνος,χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το να μην υπάρχει ποσιμο νερό στα σπίτια και να αναγκάζονται οι Αμφιλοχιώτες ή να αγοράζουν νερό από καταστήματα ή απο κοινόχρηστες βρύσες!Ο κ Κοιμήσης συγκρίνοντας την κατάσταση με παλιότερα είπε πως πλέον υπάρχει νερό στα σπίτια για οικιακή χρήση ενώ θύμισε οπως υπάρχει σε εξέλιξη το έργο για την υδρευση από το Αχελώο,αν και δεν δεσμεύτηκε για τον χρόνο περαίωσης αυτού!
Για το θέμα του πάρκινγκ ο Δήμαρχος είπε πως έχει αγοράσει 6 στρέμματα στην πόλη της Αμφιλοχίας γι'αυτό το σκοπό,με τον κ Πρεβεζοάνο να τον εγκαλεί πως δεν έχει φτιάξει καμία υποδομή σ'αυτούς τους χώρους που μένουν μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτοι!Γκάφα ολκής για τον Δήμαρχο ήταν η επαναφορά του θέματος του υποθαλάσσιου πάρκινγκ σε ερώτηση του δημοσιογράφου,καθώς ο Δήμαρχος άρχισε να αναλύει και πάλι το σχέδιο του ,που κυκλοφορεί ως ανέκδοτο,προκαλώντας τα γέλια των συνομιλητών του,οι οποίοι επισήμαιναν πως αν δεν φτιάχνεις μια στοιχειώδη υποδομή στον οικόπεδο της "Ενωσης" πως μπορείς να μιλάς για το ημιυποθαλάσσιο πάρκινγκ!
Στην αντίπερα όχθη τώρα, ο κ Πρεβεζιάνος στάθηκε αξιοπρεπώς,μα ήταν φανερό καθ' όλη την διάρκεια της συζήτησης πως σε αυτές τις 10 μέρες του προεκλογικού του αγώνα δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί για σημαντικά θέματα του Δήμου,όπως τα οικονομικά!Σαφής ήταν η προσπάθεια του κ Πρεβεζιάνου να κρατήσει αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το χρίσμα που ούτως ή άλλως δεν έχει λάβει όπως επίσης και από την πρώην Δήμαρχο κ Σωτηρίου,για την οποία τόνισε τρεις φορές πως δεν έχει συναντήσει και δεν προτίθεται να το κάνει!
Εμφανής ήταν ακόμα η προσπάθεια του να αναδείξει τα δίκια του Ινάχου όσον αφορά τον Καλλικράτη,αντιλαμβανόμενος πως το παιχνίδι θα κριθεί στα βουνά του Βάλτου,όπου δείχνει να υστερεί!
Από κει και πέρα,σήκωσε τους τόνους στο θέμα της ύδρευσης και των άλλων υποδομών της Αμφιλοχίας,αποφεύγοντας φυσικά από την άλλη να έρθει σε ένα τετ-α-τετ διάλογο με τον Δήμαρχο!
Κλείνοντας με τον κ Γιαννακάκη από τους 3 υποψηφίους,ο υποψήφιος του ΚΚΕ έδειξε πως έχει γυρίσει όλο το Δήμο και έχει δει τα προβλήματα από κοντά μα από την άλλη έδειξε πως δεν έχει την υποδομή και το βάρος να σταθεί σε μία τετοια συζήτηση,με ελάχιστες γνώσεις για την αυτοδιοίκηση αλλά και γενικότερα χαμηλών προσδοκιών υποψηφιότητα!
Καταλήγωντας λοιπόν,ήταν μία συζήτηση που ο κ Κοιμήσης είχε το πάνω χέρι χωρίς όμως να αποφύγει τα λάθη και τους σκοπέλους,με τον κ Πρεβεζιάνο αν και αδιάβαστος σε κάποια θέματα να στέκεται τελικά αξιοπρεπώς με βάση αυτόν που είχε απέναντι του!Τώρα για τους Δημότες,δυσκολεύομαι να βρω τι μπορεί να κέρδισαν από την χθεσινοβραδινή συζήτηση!Θα επανέλθουμε αργότερα με θέματα από τη συζήτηση όπως το ΚΑΦΚΑ αλλα και συμπεράσματα από την στάση του υποψηφιών μεταξύ τους,που ίσως φανούν κλειδί να υπάρξει 2η Κυριακη!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούγοντας το ενδιαφέρον του Πρεβαζιάνου για το νερό, στο Μενίδι από πολλούς έπεσε γέλιο και από άλλους βρισίδι καθώς γνωρίζουν ολοι στο Μενίδι ότι επι δημαρχίας του κανένα Πάσχα και κανένα Καλοκαίρι δεν είχε νερό το μισό Μενίδι όσπου ήρθε η νέα δημοτική αρχή και δεν ξανάμεινε το Μενίδι εδώ και τέσσερα χρόνια ...με τις αλλαγές που έκανε στην υπηρεσία ύδρευσης ...βέβαια η Αμφιλοχία και ο Ίναχος δεν τα γνωρίζουν αυτά ... και μπορεί να λέει ότι θέλει και να κάνει και κριτική ...

Ανώνυμος είπε...

O KOIMHΣΗΣ ΕΧΑΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ..ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ..

Ανώνυμος είπε...

ειμαι μονιμος κατοικος αμφιλοχιας,και τους θερινους μηνες αναγκαζομαι να αγοραζω εμφιαλωμενο νερο! με 2 ευρω η εξαδα ανα 2 ημερες , καταλαβαινει κανεις ποσο ακριβα πληρωνουμε το νερο εν ετει 2010.την ωρα που η λογαριασμοι της ΔΕΥΑ ειναι πανακριβοι. ποσα χρονια ακομα θα περιμενουμε εδω στην αμφιλοχια να πιουμε νερο απ την βρυση? και σε ποιους νομιζει οτι μιλαει ο δημαρχος,οταν λεει πηγα νερο στην αριαδα?

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που ο απλός πολίτης έχει δεχτεί δυσβάσταχτα χτυπήματα από την άμεση κι έμμεση φορολογία, η κυβέρνηση επιβραβεύει ιδιώτες και μεγάλες επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν!!Καθώς επίσης και τους “μάγκες” που έχτιζαν αυθαίρετα, κάνοντας τους άνθρωπους που πλήρωσαν για να βγάλουν οικονομική άδεια να αισθάνονται σαν κορόιδα! Σημειώνεται ότι οι φοροφυγάδες με το κλείσιμο των βιβλίων τους μπορούν να πληρώσουν εως και 90% λιγότερο από τους νομοταγείς. Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός μας μιλούσε για δίκαιη κοινωνία και διέθετε οικολογικές ευαισθησίες πριν αναλάβει την εξουσία. Ο Παπανδρέου έκανε την επιλογή του, το ίδιο θα κάνεις κι εσύ στις εκλογές στέλνοντας μήνυμα στους υποστηριχτές των επιτήδειων και της αεριτζίδικης επιχειρηματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, σε ποια πολιτική δημοκρατική και σοσιαλιστική απαντάται ως πολιτική επιλογή το ξεπούλημα της χώρας, οι «απελευθερώσεις» των αγορών, η αδιαφορία για τα προβλήματα του λαού, η παράδοση όλης της οικονομίας στις τράπεζες και στο πολυεθνικό κεφάλαιο;
Αυτά και άλλα πολλά πρεσβεύει, επιτελεί και προπαγανδίζει χωρίς αιδώ το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού.
Το άγος της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτοί που μετάλλαξαν ένα κόμμα ελευθερίας, δημοκρατίας και σοσιαλισμού, σε ένα κόμμα που πρεσβεύει και πράττει τα ακριβώς αντίθετα.

Παντού θα μας βρουν απέναντι, σε κάθε πολιτική, σε κάθε επιλογή, σε κάθε εκλογή. Μέχρι να ξεκουμπιστούν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί οι λεροί λιγούρηδες, που το καταστρέφουν και καταστρέφουν μαζί του το πιο δημιουργικό και αγνό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Οι ιδεολογίες δεν αλλάζουν !!!.

Θα μας δουν στις εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

den tha uparxei deuteri kuriaki! o koimisis tha parei tin eklogi apo ton prwto guro!

Ανώνυμος είπε...

οπιος ψηφισει πασοκ-νδ(κοιμηση-πρεβεζανο) ειναι συνενοχος,υπευθυνος για οτι συμβαινει στις μερες μασ..φτωχεια,ανεργια,μειωση μισθων,μηδεν κρατος προνοιας κτλ.
Την επομηνη των εκλογων ερχονται τα χειροτερα.ΜΑκρυα απο πασοκ-νδ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ιδιος ο λαος στηριζει και ψηφιζει τους ψευτεσ ,τους κλεφτες ,αυτούς που τον κοριδευουν και τον εκμεταλευονται...ας τους γυρισουμε την πλατη.
Δεν ειναι σημαδι υγειας η ψηφοσ σε πασοκ-νδ.Δειχνει συμβιβασμό,προδοσία κτλ

Μην περιμενετε να σας διωρισουν στον δημο.Αλλωστε οι πρωτες απολυσεις απο το δημοσιο θα ξεκινησουν απο τους δημους.ΑΚομα ελπιζετε ,παρολο τις απολυσεις,οτι θα σας διορίσουν?

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΡΛΟΥΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ. (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΝΔ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΖΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙ ΑΡΛΟΥΜΠΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ;)

Ανώνυμος είπε...

σωστο σε βρισκω φιλε.ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

TON ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ Ο ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ.ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΓΚΑΦΕΣ.ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ Ο ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

apo to onoma mono fenete ke i idiotita kimisis, ontos kimate oruios ,kimisis xaxaxaxaxaxa arloympas